Vaříme Přidáno: 9. 5. 2017

Trhací chléb s rozpečeným sýrem a jarní cibulkou

Existují recepty, které jsou nejen výborné, ale také neuvěřitelně jednoduché. A tento je jedním z nich. Kdo by odolal křupavému, teplému chlebu s roztopeným sýrem, vonícímu jarní cibulkou? Věříme, že nikdo! Navíc jeho způsob podávání je přímo geniální, stačí si kousek utrhnout – žádné špinavé nádobí a příbory, máte vyhráno.

Tento recept je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Tento recept je voňavý, křupavý a jednoduchý.

Postup je tak jednoduchý, že ho zvládne každý. Je to rychlovka, kterou máte za pár minut hotovou.

Ingredience:

100 g vyzrálého čedaru

100 g mozzarely

4-5 nakrájených jarních cibulek

70 g rozpuštěného másla

2 lžíce semínek (lněných a sezamových) - není nutné

1 menší chleba – ideální je malá Šumava (stačí asi pro 5 lidí, pokud máte větší společnost, sáhněte rovnou po velkém bochníku a přiměřeně zvyšte i množství ostatních ingredience

alobal

 

 

Postup:

1. Čedar a mozzarelu nakrájejte na plátky.

2 Do bochníku chleba udělejte hluboké zářezy ve tvaru mřížky, ale dávejte pozor, aby nůž neprošel skrz. Do zářezů natlačte plátky sýra.

Existují recepty, které jsou nejen výborné, ale také neuvěřitelně jednoduché. A tento je jedním z nich. Kdo by odolal křupavému, teplému chlebu s roztopeným sýrem, vonícímu jarní cibulkou? Věříme, že nikdo! Navíc jeho způsob podávání je přímo geniální, stačí si kousek utrhnout – žádné špinavé nádobí a příbory, máte vyhráno.

3. Rozpuštěné máslo smíchejte se semínky a jarní cibulkou, nakrájenou na drobné kroužky. Bochník potřete připravenou směsí, snažte se dostat také do záhybů chleba.

Existují recepty, které jsou nejen výborné, ale také neuvěřitelně jednoduché. A tento je jedním z nich. Kdo by odolal křupavému, teplému chlebu s roztopeným sýrem, vonícímu jarní cibulkou? Věříme, že nikdo! Navíc jeho způsob podávání je přímo geniální, stačí si kousek utrhnout – žádné špinavé nádobí a příbory, máte vyhráno.

4. Naplněný chleba dobře zabalte do alobalu a položte na plech. Vložte ho do trouby vyhřáté na 180°C a pečte 15 minut. Pak alobal na vrchu opatrně rozevřete a chleba pečte ještě dalších 10–15 minut, dokud se sýr nezačne roztékat a chléb na vrchu zlátnout.

 

Hotovo, přejeme dobrou chuť!

 

Zdroj:  beantownbaker.com, theownerbuildernetwork.co
Další články: