Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Podzimní salát s kapustou a radicchiem

V tomto deštivém počasí bychom obzvláště neměli zapomínat na posilování našeho imunitního systému. Hodnotná strava je taková, která hýří pestrostí a čerstvostí. A právě tuto čerstvost bychom měli mít v paměti i v chladnějším období. Pokusme se občas zařadit do našeho jídelníčku alespoň několik zázračných potravin, které mají blahodárné účinky na naše tělo i duši. Superpotraviny zajišťují živiny v přírodní a nezpracované formě, jež je našemu tělu nejpřirozenější. Právě kapusta je výborným zdrojem vápníku, vitamínu C a kyseliny listové. Navíc má silný protizánětlivý a antioxidační účinek.

Ingredience

( 4 porce)

4 velká vejce
450g slaniny
6 hrnků na tenké plátky nakrájené listové kapusty
2 hrnky na tenké plátky nakrájeného červeného radicchia
1 hrnek předem připravených krutonů
1/2 hrnku základního dresingu vinaigrette

Postup

Ve velké salátové míse si připravte základ. Promíchejte na tenké plátky nakrájenou kapustu s červeným radicchiem. Přiklopte a prozatím uchovejte v chladu, dokud salát nebude připravený k podávání.

Naplňte menší pánev vodou a přiveďte ji k varu. Snižte lehce teplotu a postupně přidejte jedno vejce po druhým do vody, Vařte je 6 minut, tak aby žloutek zůstal krásně tekutý. Vejce po uvaření ponořte na chvíli do studené vody. To Vám pomůže vejce oloupat a bez problému odstranit skořápku. 

V mezičase umistěte slaninu v jedné vrtvě na velkou pánev. V středně vysokém ohni ji smažte po obou stranách, dokud není křupavá. Přeneste slaninu na papírový ubrousek a nechte odsát přebytečný tuk. Nakonec slaninu nalamejte na kousky o přibližné velikosti jednoho palce. 

Při servírování na kapustový základ umistěte slaninu a krutony. Na vrch každého talíře přidejte po jednom vejci a vše zakápněte předem připraveným dresinkem. 

Základní vinaigrette

Ingredince

3/4 hrnku extra pannenského olivového oleje
1/4 hrnku citrónové šťávy
1/2 čajové lžičky soli 
špetku černého pepře

Extra přísady podle chuti: šalotka, česnek, hořčice, bylinky, med ... 

Postup

{reklama-0}

Všechny ingredinece umistěte do zavařovací sklenice a dobře protřepte.. 

Zdroj: www.thekitchn.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Baťovská vista

Obývák v kombinaci bordové a stříbrné.

Moderní mezonetový apartmán

Venkovní kuchyň s nerezovou pracovní deskou

Přírodní venkovská zahrada

Mátová ložnice v podkroví

Sledujte nás

Nejčtenější články

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Dům s respektem k hmotnému odkazu

Ze starého fádního bytu vznikl stylový interiér

Jedinečný dům vyplnil proluku širokou pouhých 3,35 metrů

Překrásná roubenka obklopená pastvinami, lesy a rybníky

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock