Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Jakou dřezovou baterii vybrat? Nebojte se baterie se sprchou

Jakou dřezovou baterii vybrat? Nebojte se baterie se sprchou

Srdcem každé domácnosti je kuchyně a středobodem každé kuchyně je dřez a v ní dřezová baterie. Mnohdy ale dřezové baterii věnujeme minimální pozornost, neboť se může zdát, že její důležitá role je překonána kvůli myčce nádobí. Opak je však pravdou.

Cokoliv v kuchyni vaříme, připravujeme či uklízíme, neustále se naše činnost točí kolem dřezu a dřezové baterie, která bývá dokonce nejpoužívanějším zařízením v domácnosti. Měli bychom tedy hledět nejen na vzhled kuchyňské baterie, ale i na její praktickou a funkční stránku, což na jedničku splňují třeba stojánkové baterie se sprchou.

Jak vybrat dřezovou baterii

Prvním krokem při výběru by mělo být rozhodnutí, zda vaše dřezová baterie bude stojánková nebo nástěnná. Dalším parametrem pro rozhodování bude typ ovládání. Kvůli poutavému retro designu mohou lákat baterie kohoutkové, ale ty do kuchyně nepatří. Využijte je raději v koupelně, kde méně praktické kohoutkové ovládání nebude tolik vadit. Do kuchyně volte raději pákovou baterii, která se jednoduše ovládá, umožňuje citlivější nastavení teploty a je ekonomičtější.

Nejdůležitější parametry si ohlídejte hned na začátku

Standardní výbavou kuchyňské baterie by měla být možnost levostranného a pravostranného natočení. Pokud jste vybrali baterii nástěnnou, zkontrolujte si především rozteč, tedy vzdálenost rozestupu vodovodních trubek ve stěně. U stojánkové baterie je důležité ohlídat si její výšku, aby se vám v dřezu s potravinami a nádobím dobře manipulovalo a vešel se tam případně i nějaký ten větší hrnec. Zkontrolujte si také průměr montážního otvoru, který standardně bývá 35 mm.

Jakou dřezovou baterii vybrat? Nebojte se baterie se sprchou

Sladěný design umocní styl vaší kuchyně

Vzhled baterie by měl ladit s kuchyňským dřezem. Univerzální jsou v tomto ohledu nerezové baterie, ale nemusíte se omezit pouze na nerez a jeho unifikovanou barvu. Na výběr se vám naskýtá i dřezová baterie chromová či oblíbená granitová a barvy bílá, béžová, hnědá, černá, betonová či dokonce kombinace více barev.

Dřezová baterie se sprchou – baterie s širokým využitím

Kvalita a jednoduchá manipulace jsou pro kuchyňské baterie zásadní. Některé ale dokáží poskytnout ještě více komfortu při práci a širší možností využití. Proto jsou také čím dál tím více oblíbené dřezové baterie se sprchou, které spojují velkou praktičnost s elegancí.

Baterie se sprchou umožňuje změnit klasický proud vody na sprchu, což se skvěle hodí například na mytí salátu. Baterie s vytahovací hadicí vám zajistí neocenitelnou volnost pohybu. Využijete ji denně při oplachování surovin či nádobí, čištění dřezu v rozích i napouštění velkých hrnců mimo dřez.

Jakou dřezovou baterii vybrat? Nebojte se baterie se sprchou

V nabídce najdete baterie s výsuvnou koncovkou nebo s celou vytahovací hadicí, modely s vyšším ramenem nebo oblíbené provedení s nerezovou pružinou, moderní a nadčasový design nebo stylové retro kousky. Kuchyňská baterie se sprchou by měla být otočná, přičemž některé modely mohou mít rozsah otáčení až 360 °C. Zajímat by vás měla délka sprchové hadice dosahující 120 až 150 cm a možnost přepínání sprchového proudu na jemný a silný.

Zdroj: PR článek společnosti

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock