Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Báječný a snadný cuketový perník

Čas cuket je tu! A pokud si pěstujete vlastní, tak se lehce může stát, že za chvíli nevíte na jaký způsob je připravit. My sázíme na úžasný cuketový perník.

Čas cuket je tu! A pokud si pěstujete vlastní, tak se lehce může stát, že za chvíli nevíte na jaký způsob je připravit. My sázíme na úžasný cuketový perník.

Co s cuketami? Můžete péct cuketové placky, cuketovou nádivku, smažit, nakládat. Ale zkoušeli jste už zdravý moučník v cuketové verzi? Cuketový perník je nejen vláčný a lahodný, ale i zdravý pro náš organismus. Cuketa obsahuje velké množství minerálů a vitamínů, které prospívají zraku, posilují mozek, svaly a srdce, snižují stres a pomáhají při cukrovce. Ideální kombinace zdravého životního stylu a mlsání!

Recept na cuketový perník:

  • 700 g nastrouhané cukety
  • 390 g polohrubé mouky
  • 220 g krupicového cukru
  • 180 ml rostlinného oleje
  • 3 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • 12 g kypřícího prášku
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžičky koření do perníku
  • špetka soli 
Čas cuket je tu! A pokud si pěstujete vlastní, tak se lehce může stát, že za chvíli nevíte na jaký způsob je připravit. My sázíme na úžasný cuketový perník.

Postup:

Troubu si předehřejte na 170°C.
Do mísy dejte nastrouhanou cuketu, vajíčka, olej a dobře promíchejte.
V druhé míse smíchejte všechny sypké suroviny: hladkou mouku, cukr, sodu, kypřící prášek, kakao, perníkové koření a sůl. 
Sypkou směs vmíchejte do mísy s cuketou a důkladně vše promíchejte, aby se všechny suroviny hezky propojily.
Vzniklé táhlé těsto rozprostřete na plech, vyložený pečícím papírem, vymazaný olejem a vysypaný moukou.
Pečte 20-25 minut. Poté vyzkoušejte špejlí, jestli se těsto nelepí, je perník upečený a můžete ho vyndat z trouby.

Po vychladnutí polejte perník rozpuštěnou čokoládou s trochou mléka.

Tip Bydlo:

Cuketový perník můžete obměňovat podle libosti. Přidat do něj drobné ovoce, kokos, rozinky, ořechy. Po upečení ho můžete rozříznout a namazat rybízovou marmeládou.

Štítky: recepty
Zdroj: inspirace a foto www.wevush.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Baťovská vista

Obývák v kombinaci bordové a stříbrné.

Moderní mezonetový apartmán

Venkovní kuchyň s nerezovou pracovní deskou

Přírodní venkovská zahrada

Mátová ložnice v podkroví

Sledujte nás

Nejčtenější články

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Dům s respektem k hmotnému odkazu

Ze starého fádního bytu vznikl stylový interiér

Jedinečný dům vyplnil proluku širokou pouhých 3,35 metrů

Překrásná roubenka obklopená pastvinami, lesy a rybníky

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock