Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Špenátová chuťovka

Špenátová chuťovka

Začátek babího léta je ideálním časem pro podzimní sklizeň špenátu. Ať už máte špenát ze své zahrádky, nebo jste si jej koupili, máme nápad co s ním. Jste zvyklí zpracovávat špenát stále tím stejným způsobem? Špenátová omáčka, nebo polévka na oběd. To známe všichni od našich babiček a maminek. Zkuste ale něco nového. Překvapte svou rodinu, nebo blízké a přichystejte jim originální snídani, nebo svačinku se špenátem. A my vám ukážeme jak na to.

Ingredience

1 balení listového těsta

4 větší vejce

150 ml 12% smetany na vaření

1 balení listového špenátu (cca 400 g)

150 g na menší kousky nakrájená uzená šunka

1 polévková lžíce nakrájeného čerstvého kopru

2 lžičky dijonské hořčice

sůl a pepř na dochucení

 

Postup

Nejprve předehřejte troubu na 190 ° C s ohřevem na oba rošty. Teplotu přizpůsobte podle zkušeností z vlastní troubou. V průběhu pečení kontrolujte. Přichystejte si plech na muffiny a vymažte si jej máslem. Nachystejte si listové těsto, pokud si chcete vyrobit vlastní, připravte si jej předem. Listové těsto rozválejte a zkuste si vykrojit první kolečko, které bude sedět do vašeho plechu na muffiny, tak aby zhruba o centimetr až dva přesahoval. Kolečka nemusí být přesná podle formiček, můžete je vykrájet nožem, v otvoru na plechu se vám stejně zkroutí. Po vyzkoušení velikosti prvního kolečka jich takových vytvořte 12, většinou jsou na tento počet plechy na muffiny tvořeny. Pokud nemáte takový plech, nezoufejte, můžete těsto vložit do zapékacích misek jaké máte po ruce, nebo vytvarovat jeden velký koláč, který nakonec rozkrájíte na menší kusy.

Po vložení koleček z těsta do plechu stlačte mírně prstem okraje těsta na povrchu plechu. Nechte 10 minut odpočívat. Aby bylo těsto na okrajích pěkně lesklé, můžete jej před vložením do trouby potřít rozkvedlaným vejcem. Pokud používáte špenát mražený, nechte jej nejdříve rozmrazit. Čerstvé špenátové listy nejprve spařte vroucí vodou. Špenátu stačí krátká tepelná úprava, moc dlouhá by způsobila ztrátu svěží barvy a potřebných vitamínů.  Mírně osmahněte šunku a přimíchejte vejce, špenát, smetanu, kopr, hořčici a dochuťte solí a pepřem. Lžící naplňte do připraveného plechu s těstem a pečte dozlatova zhruba 20-25 min podle vaší trouby. 

Štítky: recepty
Zdroj: countryliving.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Rady do malé zahrady

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock