Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Přízemní dřevostavba mezi borovicemi a domem pro babičku

Jednoduchá přízemní dřevostavba bez schodů, otevřená směrem k okolní přírodě
Jednoduchá přízemní dřevostavba bez schodů, otevřená směrem k okolní přírodě

Přízemní dům uprostřed vzrostlých borovic vsadil na prosklené stěny a skandinávský styl s trochou retra. Velké otevřené prostory lákají k trávení volných chvilek v prostorném obývacím pokoji i s babičkou, která má na pozemku vlastní domeček.

Přízemní budova se nachází co by kamenem dohodil od moře v jižním Höllvikenu na jihu Švédska. Tato oblast je bohatá na vysoké borovice a ani tento pozemek není výjimkou. Projekt se skládá ze tří budov: hlavní obytná část pro mladou rodinu, garáž a chata pro babičku. Umístění pozemku je v blízkosti lesa, moře a nedaleké přírodní rezervace. Ideální pro všechny, kteří chtějí úzký kontakt s přírodou. Navíc právě poloha domu uprostřed přírody významně ovlivnila celkový design domů. Fasády jsou ze sibiřského modřínu různých kvalit.

Půdorys do L

Na hlavní budovu bylo použito vysoce kvalitní dřevo ze sibiřského modřínu, které je zcela hladké, bez suků a všechna zakončení jsou naprosto plynulá. Méně kvalitní dřevo bylo použito na terasu, garáž a domek pro babičku. V celém domě je dánská cihlová podlaha, včetně cesty vedoucí z ulice k předním dveřím. Zahrada, navržená krajinářským architektem Andersem Folkessonem, čerpá inspiraci z okolí pozemku a úzkými cestami vedoucí přes vřes a mech. Hlavní dům je klasickém půdorysu písmena L. Aby spojení s okolní přírodou bylo co možná největší, jsou stěny prosklené od podlahy až ke stropu. Některé fungují jako posuvné, takže lze stěnu celou otevřít a být v letních měsících zcela součástí zahrady. Stěny, které vedou k silnici jsou opatřeny malými okny, aby bylo zachováno soukromí.

Dům se nachází téměř na samotě, ve velmi úzkém kontaktu s přírodou
Dům se nachází téměř na samotě, ve velmi úzkém kontaktu s přírodou
Foto: Markus Linderoth

Soukromí pro mladou rodinu

Interiér je rozdělen na společenskou a soukromou část. Kratší část půdorysu do L je pro rodiče. Ti mají k dispozici vlastní ložnici s koupelnou, šatnou a netradičně i saunou. Díky půdorysu do tvaru písmena L je oddělení od společenské zóny velmi znát. Ložnice je naprosto oddělena od ruchu a nabízí naprosto neušený klid. Delší část je řešena jako jeden velký otevřený prostor pro společné chvíle. Z obou stran je zakončený prosklenou zimní zahradou s velkými prosklenými dveřmi, které se dají celé otevřít. Když je tepleji, dá se interiér rozšířit o prosklené terasy.

Cihlová podlaha dodává interiéru retro nádech, stejně jako kamenné kuchyňské desky, které jsou zakončeny dřevěným obložením po stranách kuchyňských skříní. Interiér je vlastně kombinací skandinávského retra a klasického skandinávského stylu. Největší službu dělá přirozené denní světlo, které proniká prosklenými stěnami do celého interiéru. Spojení s přírodou, sluneční paprsky a nedaleké moře dělá z domu úžasné místo pro život.

Štítky: dřevostavba
Foto: Markus Linderoth
Zdroj: www.johansundberg.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

V hlavní roli kámen

KUCHYNĚ S TAJNOU MÍSTNOSTÍ

Studie minimálního interiéru

Kuchyně v šafránově žluté barvě

Předsíň na Praze 9

Interiér Kozlovice

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Chata pro knihomola uprostřed lesa

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Luxusní maringotka

Vybíráme dlažbu na terasu

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock