Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Plážový dům v Merricks

Tento skvěle propojený rodinný rekreační dům je uspořádán ve tvaru písmene U a sestává ze sedmi modulů propojených dohromady skrze centrální nádvoří. Nachází se v přímořském prostředí australské Merricks Beach a navrhl ho architekt Pleysier Perkins. Jeho nenápadné usazení v poměrně hojné vegetaci a také obložení z tmavého dřeva má za následek, že stavba působí téměř nenápadným dojmem.

Tento skvěle propojený rodinný rekreační dům je uspořádán ve tvaru písmene U a sestává ze sedmi modulů propojených dohromady skrze centrální nádvoří. Nachází se v přímořském prostředí australské Merricks Beach a navrhl ho architekt Pleysier Perkins. Jeho nenápadné usazení v poměrně hojné vegetaci a také obložení z tmavého dřeva má za následek, že stavba působí téměř nenápadným dojmem.

Dům sestávající z modulů

Dům obložený dřevem v tmavém nátěru se rozkládá na prostorném pozemku s rozlehlou zahradou s převahou rozměrných kamenů a nenáročných travin typických pro toto australské přírodní prostředí. Před domem je zastřešené garážové stání tvořené vysunutým pilířem ve stejném barevném tónu jako zbytek domu. Přízemní stavba tvořená jednotlivými moduly v nich zahrnuje tři ložnice, dětskou hernu a otevřený obytný prostor, což je vzhledem k tomu, že se jedná pouze o rekreační obydlí, dostatečné i pro celoroční pobyt.

Mezi obytnými moduly s jídelnou a dětskou hernou se nachází nezastřešená venkovní terasa s příjemným posezením a bohatou zelení, kde v budoucnu popínavé rostliny, jež se budou pnout po připravených ocelových lankách, vytvoří zelenou střechu.

Tento skvěle propojený rodinný rekreační dům je uspořádán ve tvaru písmene U a sestává ze sedmi modulů propojených dohromady skrze centrální nádvoří. Nachází se v přímořském prostředí australské Merricks Beach a navrhl ho architekt Pleysier Perkins. Jeho nenápadné usazení v poměrně hojné vegetaci a také obložení z tmavého dřeva má za následek, že stavba působí téměř nenápadným dojmem.

Dostatečný příliv světla a průhlednost

Hlavní obytný prostor zahrnuje jednak odpočinkovou část s pohodlnou sedací soupravou s výhledem do proskleného krbu a zároveň jídelní část s rozložitým jídelním stolem přímo navazující na kuchyni. V celém domě jsou použity podlahy v barvě přírodního dřeva a prostoru dominují čisté linie a světlé vybavení. V jednom z menších modulů je umístěna dětská herna pro dvě děti předškolního věku s patrovou postelí a dostatečným prostorem na hraní. Rozměrná francouzská okna použitá v celém domě umožňují nejen příjemný výhled na vnitřní nádvoří, ale umožňují vlastně i průhled mezi kuchyní, obývacím prostorem a dětskou hernou. Právě průhlednost navozuje dojem uvolněného rekreační prostředí v rámci tohoto modulárního domácího designu.

Zdroj: www.pleysierperkins.com.au

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Netradiční kuchyň

Moderní bydlení s industriálním nádechem

Pokojíček pro milovníka aut

Rekonstrukce bytu Brno Bohunice

Interiér domu, kde vás vítá slunce

Modřasnký Háj

Sledujte nás

Nejčtenější články

Montovaný dům postavili za pouhých 10 dní

Unikátní přestavba venkovské stodoly

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Dům plný překvapení zrekonstruovaný od základů

Originální dům na svažitém pozemku

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock