Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Palačinkový dort s bezinkovým krémem

Palačinkový dort s bezinkovým krémem

Každý z nás si čas od času zaslouží sladkou tečku v podobě dobrého zákusku. A proč ne ve formě palačinkového dortu, který bude nejen lehký na přípravu, ale také značně chutný. Navíc jde udělat v několika velikostech i příchutích. Pojďte si tuto pochoutku udělat s námi.

Jelikož jsou chutě každého z nás odlišné, stejně rozdílné může být i složení našeho dortu. Proto si můžete jako první vytvořit klasické palačinky (libovolné velikost) spolu s bezinkovým krémem a rybízovým želé. Mlsné jazýčky si mohou příchutě obměnit..

Rybízové želé na ozdobení dortu

Suroviny na želé:

  • 400 gramů rybízu
  • 100 gramů cukru
  • 14 gramů želatiny v plátcích

Postup přípravy:

Želatinu si namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. V menším hrnci si rozvaříme námi vybrané ovoce a povaříme asi na 5 minut. Ovoce propasírujeme a opět zahřejeme. Přidáme želatinu a necháme vychladnout. Až želé ztuhne, můžeme jej nakrájet na kousíčky a dort s nimi zdobit.

Palačinkový dort s bezinkovým krémem

Palačinky

Suroviny na palačinky:

  • 320 gramů hladké mouky
  • 6 vajíček
  • 340 mililitrů plnotučného mléka
  • 320 mililitrů perlivé (sycené) vody
  • 80 gramů rozpuštěného, ale ne horkého másla
  • Máslo či olej na smažení

Postup přípravy:

Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme i další suroviny a mícháme do doby, kdy bude těsto bez hrudek. Poté jej necháme odstát alespoň půl hodiny. Na vyhřátou a vytřenou pánev nalijeme požadované množství těsta a smažíme z obou stran dozlatova. Z této dávky těsta vyjde 22 průměrně velkých palačinek.

Bezinkový krém

Suroviny na  krém:

  • 500 gramů mascarpone
  • 400 gramů smetany ke šlehání
  • 4 lžíce bezinkového sirupu

Postup přípravy:

Jako první si vyšleháme mascarpone spolu se smetanou při postupném zvyšování otáček na šlehači. Krém by měl mít hustší konzistenci, ale zároveň jej nesmíme přešlehat. Dvě až tři minuty budou bohatě stačit. Ke konci vmícháme bezinkový sirup, který krému vdechne nasládlou a jemnou chuť.

Konečná příprava

Na talíř položíme palačinku, potřeme krémem, přidáme želé a klademe další vrstvu stejným způsobem. Děláme to do té doby, než budeme mít dort tak velký, jak si přejeme. Ke konci můžeme posypat ovocem.

Štítky: recepty
Palačinkový dort s bezinkovým krémem
Zdroj: laskominyodmaryny.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Developerský projekt ve Spáleném Poříčí

Kuchyně z prvotřídních materiálů, navždy jako nová

Interiér Ostrava

ROMANTICKÁ KUCHYNĚ

Domácí kino

Prázdninový apartmán

Sledujte nás

Nejčtenější články

Vyrobte si adventní věnec

Vánoční inspirace a dekorace

Trendy adventních věnců pro rok 2018

Originální adventní věnce

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock