Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Smažená treska s bramborovým salátem

Tradičně se na Štědrý den večeří kapr s bramborovým salátem a rybí nebo hrachovou polévkou. Někteří ale nemají chuť kapra příliš v oblibě. Treska je také skvělou rybou, kterou můžete nahradit klasického kapra a zkusit tak trošku jiný recept. V receptu najdete i tip na úpravu ryby a správné filetování.

Jestli se vám už zajídá klasický kapr, nebo smažený řízek, můžete zkusit výbornou tresku. Netradiční úpravu ryby, se strouhankou s parmezánem, můžete zkusit podle ověřeného receptu od LaPetit. V receptu najdete i návod na filetování ryby a recept na jednoduchý bramborový salát. 

Ingredience na 4 porce

4 filety čerstvé tresky

strouhanka

2 vejce

hladká mouka

20 g strouhaného parmezánu

15 g pažitky + na posypání salátu

řepkový olej na smažení

1 kg brambor

250 g kvalitní majonézy

1 balení sterilované zeleniny

5 kyselých okurek

sůl

pepř

Postup

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Můžete to udělat už den předem. Uvařené brambory oloupejte a nakrájejte na krátké "hranolky". Sterilovanou zeleninu a okurky nakrájejte na drobné kostičky. Nálev ze zeleniny si odložte. Přidejte je k bramborám spolu s majonézou a salát jemně promíchejte. Přilijte trochu nálevu z konzervované zeleniny, aby nebyl salát příliš hustý a nakonec ho ochuťte solí, pepřem a posypte pažitkou.

Filety z tresky osušte papírovou utěrkou, jemně osolte a opepřete. Strouhanku smíchejte s parmezánem a na drobno nasekanou pažitkou. Rybu obalte nejprve v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Olej pomalu zahřejte v pánvi a filety smažte z každé strany na mírném ohni do zlata.

Rybu podávejte se salátem a pamatujte i na plátek citronu. Ten se k rybě vždy hodí. Díky němu můžete utlumit typický pach ryby a zachutnat tak může ryba i těm, kteří jí nikdy neměli v oblibě. Tak dobrou chuť.  

Tip

{reklama-0}

Pokud máte rybu ještě celou a teprve ji budete porcovat, před smažením je dobré ji nafiletovat a zbavit velkých kostí. Ať už se jedná o tresku, nebo kapra, filetování se provádí podobně. Po odstranění páteře a rozdělení ryby podélně, se oddělí ploutevní kůstky a aby byla ryba po usmažení opravdu měkká a téměř bez kostí, svalovina ryby se pak nařeže po celé ploše rovnoměrně vedenými řezy, vedenými zhruba půl centimetru od sebe. Naruší se tak menší kůstky tzv. ypsilonky, které pak díky smažení úplně zkřehnou a vůbec je při konzumaci nepoznáte. Návod jak na porcování kapra a filetování najdete níže ve videu. 

Zdroj: lapetit.sk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější projekty

Baťovská vista

Obývák v kombinaci bordové a stříbrné.

Moderní mezonetový apartmán

Venkovní kuchyň s nerezovou pracovní deskou

Přírodní venkovská zahrada

Mátová ložnice v podkroví

Sledujte nás

Nejčtenější články

Proměna starého mlýna, který posledních dvanáct let chátral

Nový domov v eklektickém stylu s nádechem Skandinávie

Dům s respektem k hmotnému odkazu

Ze starého fádního bytu vznikl stylový interiér

Jedinečný dům vyplnil proluku širokou pouhých 3,35 metrů

Překrásná roubenka obklopená pastvinami, lesy a rybníky

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock