Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Mastková akumulační kamna - to pravé teplo do domu

Mastková akumulační kamna - to pravé teplo do domu

Zima už se s námi pomalu loučí a jaro nejistě vyčkává za dveřmi. Na procházce nás sem tam pohladí první intenzivnější paprsky slunce, pořádně zahřát ale ještě neumí. Utíkáme tak za teplem domů a navozujeme si příjemně hřejivou atmosféru ideálně u kamen. Pokud se však nezahřejete ani u sebe doma, je třeba hledat nové, dlouhotrvající a zdravé řešení. Tím se mohou stát mastková akumulační kamna Nunnauuni.

Akumulační kamna namísto slunce

Pro člověka je slunce nejpřirozenějším zdrojem tepla. Šíří je převážně radiací neboli sáláním. V chladných měsících můžeme toto teplo nahradit kamny, která využívají principu akumulace a teplo do prostoru sálají – podobně jako slunce. Právě v případě mastkových akumulačních kamen Nunnauuni se jedná o stejnou frekvenci tepelného záření, jakou má slunce. Není se tedy čemu divit, že je sálavé teplo těchto kamen pro člověka natolik zdravé a příjemné. Na rozdíl od klasických nebo horkovzdušných kamen přitom nesálají teplo jen do prostoru nad sebou, ale rovnoměrně prohřejí celou místnost. Ohřívají její stěny i předměty. Interiér je tedy protopený kompletně, takže v něm nezůstávají nepříjemně studené kouty.

Skvělé vlastnosti mastku Mammutti

Vysoce kvalitní mastek Mammutti se těží ve finské oblasti Nunnanlahti. Jeho naleziště kdysi objevili krbařští mistři, dědeček a otec zakladatele společnosti NunnaUuni, jež dodnes vyrábí mastkové krby. Za svůj úspěch vděčí právě tomuto typu mastku, který je ceněn nejen kvůli své žáruvzdornosti. Rodinné dědictví v podobě specifického mastku Mammutti dodalo vytápění dřevem vyšší úroveň. Mastek má totiž výborné akumulační vlastnosti a dokáže efektivně vytopit celý dům, aniž byste museli řešit teplovodní nebo teplovzdušný výměník.

Mastková akumulační kamna - to pravé teplo do domu

Tento typ kamen jistě potěší i nízkým nominálním výkonem (většinou do 3 kW), což přijde vhod zejména v případě vytápění nízkoenergetických nebo pasivních domů. U těchto staveb tak mastková akumulační kamna mohou sloužit přímo jako primární zdroj energie. Vzhledem k tomu, že kamna využívají skvělých akumulačních vlastností mastku Mammutti, jakmile je roztopíte, začne mastek akumulovat teplo. Mastek pak po vyhasnutí kamen vydrží nastřádané teplo sálat do prostoru až po dobu 48 hodin. S ohledem na to, že při topení je namáhavé především ohniště krbů a kamen, je třeba zmínit i další výhodu mastku. Na rozdíl od běžně užívaného šamotu se totiž nedrolí a nepraská, ale spíše se roztaví a speče dohromady. Mastek v ohništi je přitom opravdu speciální. Není totiž mastek jako mastek... Do ohniště tak přicházejí kameny vybrané z lomu s vysokou hustotou, kvalitou a schopností vysoké akumulace, tak aby vydržely vysoký žár o teplotě až 1200°C a aby se nedrolily a vydržely po dobu tří generací, navíc bez dalších nákladů.

Všech výborných vlastností tohoto specifického druhu mastku si všimla právě společnost NunnaUuni, která si stojí za svou historií a kvalitou, a pro kterou jsou mastková akumulační kamna tím nejlepším řešením na trhu. Budou i pro vás?

Převratná řešení na trhu

Finská mastková krbová kamna Nunnauuni jsou na českém trhu už od roku 2014. Využívají přitom principu akumulace, se kterou se v oblasti vytápění domů pracuje už stovky let. Tato specifická kamna si zakládají na nové technologii postavené na již zmíněném mastku, který dokáže akumulovat až o 70% více tepla než jiné podobné materiály, například šamot. S tím souvisí i výborná vlastnost těchto akumulačních kamen, která akumulují tepelnou energii v době hoření, aby mohla být využita na později. Vznikající sálavé teplo je přitom velmi příjemné, díky svému postupnému uvolňování navíc šetří i naše peníze. V případě těchto kamen není ani zapotřebí neustále přikládat, aby se v místnosti drželo teplo. A tím skvělé vlastnosti mastkových akumulačních kamen ještě nekončí.

Mastková akumulační kamna - to pravé teplo do domu

Další výhody mastkových akumulačních kamen

Pokud vás mastková akumulační kamna zaujmou, jistě vás potěší také jejich jednoduchá instalace. Zakoupit si přitom můžete jen jedna jediná kamna, která vytopí celý dům – a to bez výměníku, radiátorů a rozvodů. Finská mastková kamna Nunnauuni  jsou vyrobena z přírodního materiálu, a tak se hodí jak do moderních interiérů, tak třeba na chalupu. Sálavé teplo z nich působí pozitivně na fyzickou i psychickou stránku člověka. Není horké ani vysušené, protože se z akumulačních kamen šíří rovnoměrně. Vzhledem k tomu, že je v těchto kamnech zapotřebí topit jen dvě hodiny, aby z nich celých 48 hodin sálalo teplo, výrazně se snižuje i spotřeba dřeva.

Tepelná pohoda u vás doma

Finská mastková krbová kamna Nunnauuni přinášejí dlouhotrvající a zdravé řešení, jak si doma užít tepla bez dopadu na zdraví, životní prostředí i peněženku. Mimo jiné nám nabízí hřejivé pohodlí nejen do doby, kdy nás přivítá slunce s veškerou svojí energií.

Zdroj: www.nunnauuni.cz

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock