Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Ze starého hangáru mají skvělé místo pro ultralighty i přátele

Říkáte si, že hangár nemůže jít dohromady se zajímavým designem a místem ideálním k odpočinku? Přesvědčte se s námi, že se to architektům se studia Kvalitář opravdu povedlo. Vytvořili totiž opravdu zajímavý interiér uvnitř starého hangáru, kde chtěli majitelé uchovávat svůj ultralight, ale zároveň trávit čas se svými přáteli.

Říkáte si, že hangár nemůže jít dohromady se zajímavým designem a místem ideálním k odpočinku? Přesvědčte se s námi, že se to architektům se studia Kvalitář opravdu povedlo. Vytvořili totiž opravdu zajímavý interiér uvnitř starého hangáru, kde chtěli majitelé uchovávat svůj ultralight, ale zároveň trávit čas se svými přáteli.

Moderní interiér ve starém hangáru

Za celým přáním, aby z tohoto starého hangáru vzniklo něco pozoruhodného, stojí energický manželský pár, který rád cestuje a pozoruje svět zpoza svého ultralightu. Jelikož šlo o dlouhodobé klienty zmíněných architektů, i zde se s nimi manželé rozhodli spolupracovat a oslovili je s přáním vytvoření moderního interiéru, kde se budou moct bavit se svými přáteli.

Architekti co nejvíce uvolnili dispozici prostoru tak, aby nabídnul originální průhled přímo do haly hangáru. „Nově vzniklé ocelové schodiště v kombinaci s lamelovou příčkou tvoří transparentní zádveří, které poskytuje dostatečnou intimitu v obytné části, ale nebrání jedinečnému pohledu na zaparkovaná letadla,“ říká Alena Válová, jedna z architektů.

Říkáte si, že hangár nemůže jít dohromady se zajímavým designem a místem ideálním k odpočinku? Přesvědčte se s námi, že se to architektům se studia Kvalitář opravdu povedlo. Vytvořili totiž opravdu zajímavý interiér uvnitř starého hangáru, kde chtěli majitelé uchovávat svůj ultralight, ale zároveň trávit čas se svými přáteli.

V interiéru je souhra barev i kontrast

Pětiúhelníkový arkýř, na němž se podepsal čas, nechali architekti v obou patrech upravit oplechováním nadpraží a parapetu, díky čemuž kopíruje půdorysnou stopu lamelové příčky v přízemí. Industriální charakter celé stavby zdůrazňují použité materiály, kam patří například ocel, lité podlahy a betonové stěrky. Interiér se nese v neutrálním barevném schématu, kde hraje velkou roli světle šedá barva, dále také antracitová; kdy jako oživení slouží kontrastně působící červená.

Tu najdeme na koberci, ale i na ocelovém schodišti, jež upoutá pozornost na první pohled. Mimo jiné se v domě nachází i červený obraz, jehož autorem je Milan Hauser, který najdeme nad schodištěm. Interiér je zařízen jednoduchým nábytkem, který velmi často patří mezi designové ikony.

Zdroj: www.kvartyr.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Odstíny hnědé s motivy východu

Světlý byt s terrazzo obkladem

Ivanovice

Patrová dřevostavba Easy 102

U MICHELSKÉHO MLÝNA

Praha Business woman

Sledujte nás

Nejčtenější články

Atypický dům v objetí přírody

Černobílý podkrovní byt ve Švédsku

Jednoduchá stodola s ocelovou konstrukcí

Rekonstrukce stoletého rodinného domu se stodolou

Po rekonstrukci je ze starého domu úžasná chata

Dům, který se na dotek otevírá majitelům i přírodě

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock