Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Mobilní domek jako plnohodnotné bydlení

Mobilní domek jako plnohodnotné bydlení

Originální a všestranný mobilní domek Alpha Tiny House svou existencí dokazuje, že malý dům zákonitě neznamená nedostatek komfortu a funkčnosti plnohodnotného domu, ba právě naopak. Miniaturní luxusní obydlí z cedrového dřeva je dílem americké společnosti New Frontier Tiny Homes a přijde v přepočtu na 2,3 milionu korun. Konkrétně tento domek našel své místo v Nashvillu.

Firma New Frontier Tiny Homes a domky Tiny House

Tým firmy New Frontier Tiny Homes vyrábí tři typy takovýchto domků na kolečkách. Kromě typu Alpha, o němž je zde řeč, sem ještě patří typy Escher Tiny House, který je přizpůsoben pro tříčlennou rodinu a je v něm zahrnut i samostatný prostor pro dítě, a Cornelia Tiny House inspirovaný spisovatelkou Cornelií Funke, který představuje jakési autorské studio a zároveň domek pro hosty.

Vše potřebné na 22,3 metrech čtverečních

Kompletně zaizolovaný domek postavený na návěsu dlouhém 7,3 metru je vybaven vším potřebným k pohodlnému modernímu bydlení, tudíž jeho obyvatelé rozhodně nestrádají, co se komfortu týče. Veškerý nábytek byl vyráběn na míru, podlaha je ze dřeva a díky posuvným rozměrným oknům domu nechybí ani dostatek světla. Po obou stranách je obydlí opatřeno bezpečnostními sklopnými dveřmi, které po otevření plní funkci terasy a horní díl představuje jakousi zastřešující markýzu. To umožňuje zajistit dostatečné větrání i rozšíření prostoru podlahy právě o plochu terasy.

Mobilní domek jako plnohodnotné bydlení

Komfortní výbava aneb chytře složit, chytře rozložit

Díky na míru vyráběnému multifunkčnímu nábytku a sofistikovaně vymyšlenému systému uložení a rozložení jeho kusů domek nemusí být ochuzen o dokonalou výbavu moderních spotřebičů do kuchyně či koupelny. V kuchyni tak najdete hluboký nerezový dřez, myčku nádobí, indukční varnou desku, troubu i ledničku. Koupelna oplývá kromě pračky se sušičkou, kompostovací toalety a klimatizace navíc dokonce vířivkou. Je až s podivem, co všechno lze do takto omezeného prostoru 22 čtverečních metrů vtěsnat a navíc s grácií a elegancí. Díky chytrému systému skládání a ukládání se u zdejšího jídelního stolu ukrytého pod vyvýšenou podlahou může sejít na slavnostní večeři nebo oběd až osm osob. Originálním kusem nábytku svědčícím o důvtipu stavitelů je dubový knihovnický pojízdný žebřík, po kterém se vyšplhá nad koupelnovou část, kde se nachází vestavěné patro s rozložitou postelí. Úložné prostory se nacházejí v boxech pod stropem. Toto bydlení je důkazem toho, že čemu se vám nedostává co do prostoru, můžete plně nahradit důmyslným vnitřním systémem a funkčním a dokonalým vybavením. A pokud máte dostatek důvtipu a šikovnosti a nějaký ten volný návěs, můžete se možná podobný domek pokusit postavit sami i se skromnějším zařízením.

Zdroj: www.newfrontiertinyhomes.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Hnědá barva v interiéru

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Jak oddělit spaní v malé garsonce

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock