Klienty byla mladá rodina s nízkým rozpočtem a hlavním bodem zadání byl bungalov s výhledem na severozápad na České středohoří. Dům měl reagovat na terén interiérovými schody a důraz byl kladen hlavně na denní zónu. Ložnice byly méně důležité, avšak minimálně jedna musela být řešena jako bezbariérová.

Svažitý pozemek směrem k západu skýtá cenné výhledy. Na jihovýchodě to je les s dominantou kostelní věže a na severozápadě je vidět silueta Českého středohoří. Pozemek je podélný s komunikací orientovanou na východ.

Bungalov kopíruje terén

Je to ekonomičtější varianta, která respektuje pozemek - a je s ním pevně spjat. Interiér tvoří 3 výškové úrovně, čímž jej činí velmi zajímavým. Centrem domu je obytný zóna, kterou tvoří jednotný prostor a je centrem života mladé rodiny, na níž navazují všechny ostatní provozy domu. Z jídelního stolu a obývacího pokoje jsou nedocenitelné výhledy na hory.

Hlavním symbolem domu jsou 3 výškové úrovně, které umožňují plynulý přechod mezi klidovou a obytnou zónou a jejich napojení na zahradu. Dům proto na pozemku nevytváří překážku, ale další prostor skýtající bezpečí a úkryt.

Katarina Palencarova
Ludmila Tomečková