Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Podzimní salát s kapustou a radicchiem

Podzimní salát s kapustou a radicchiem

V tomto deštivém počasí bychom obzvláště neměli zapomínat na posilování našeho imunitního systému. Hodnotná strava je taková, která hýří pestrostí a čerstvostí. A právě tuto čerstvost bychom měli mít v paměti i v chladnějším období. Pokusme se občas zařadit do našeho jídelníčku alespoň několik zázračných potravin, které mají blahodárné účinky na naše tělo i duši. Superpotraviny zajišťují živiny v přírodní a nezpracované formě, jež je našemu tělu nejpřirozenější. Právě kapusta je výborným zdrojem vápníku, vitamínu C a kyseliny listové. Navíc má silný protizánětlivý a antioxidační účinek.

Ingredience

( 4 porce)

4 velká vejce
450g slaniny
6 hrnků na tenké plátky nakrájené listové kapusty
2 hrnky na tenké plátky nakrájeného červeného radicchia
1 hrnek předem připravených krutonů
1/2 hrnku základního dresingu vinaigrette

Postup

Ve velké salátové míse si připravte základ. Promíchejte na tenké plátky nakrájenou kapustu s červeným radicchiem. Přiklopte a prozatím uchovejte v chladu, dokud salát nebude připravený k podávání.

Naplňte menší pánev vodou a přiveďte ji k varu. Snižte lehce teplotu a postupně přidejte jedno vejce po druhým do vody, Vařte je 6 minut, tak aby žloutek zůstal krásně tekutý. Vejce po uvaření ponořte na chvíli do studené vody. To Vám pomůže vejce oloupat a bez problému odstranit skořápku. 

V mezičase umistěte slaninu v jedné vrtvě na velkou pánev. V středně vysokém ohni ji smažte po obou stranách, dokud není křupavá. Přeneste slaninu na papírový ubrousek a nechte odsát přebytečný tuk. Nakonec slaninu nalamejte na kousky o přibližné velikosti jednoho palce. 

Při servírování na kapustový základ umistěte slaninu a krutony. Na vrch každého talíře přidejte po jednom vejci a vše zakápněte předem připraveným dresinkem. 

Základní vinaigrette

Ingredince

3/4 hrnku extra pannenského olivového oleje
1/4 hrnku citrónové šťávy
1/2 čajové lžičky soli 
špetku černého pepře

Extra přísady podle chuti: šalotka, česnek, hořčice, bylinky, med ... 

Postup

Všechny ingredinece umistěte do zavařovací sklenice a dobře protřepte.. 

Štítky: recepty
Podzimní salát s kapustou a radicchiem
Podzimní salát s kapustou a radicchiem
Zdroj: www.thekitchn.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rezidence Rašínova

Garsonka v Brně

Swárák

Vizualizace bytu v Ostravě

Vizualizace kuchyně s obývacím pokojem

Vizualizace krásně otevřeného prostoru

Sledujte nás

Nejčtenější články

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Rady do malé zahrady

Báječný a snadný cuketový perník

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock