Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům spojující skandinávský styl s anglickou klasikou

Možnost bydlení uprostřed chráněné přírodní rezervace s výhledem na golfové hřiště naprosto učarovala dánsko-anglické rodině. Na zajímavém pozemku tak vznikl neméně zajímavý rodinný dům, ve kterém se snoubí skandinávský styl s anglickou klasikou.

Možnost bydlení uprostřed chráněné přírodní rezervace s výhledem na golfové hřiště naprosto učarovala dánsko-anglické rodině. Na zajímavém pozemku tak vznikl neméně zajímavý rodinný dům, ve kterém se snoubí skandinávský styl s anglickou klasikou.

Rodinný dům Lauesen House vyrostl pod taktovkou architektonického studia FORCE4 Architects. Nachází se v překrásné dánské krajině, a ačkoliv zaujímá plochu 375 m2, nepůsobí na pozemku dominantně. Pro architekty bylo důležité, aby většina zahrady zůstala nedotčena, a tak dům vyrostl v jednom z jejích koutů.

Originální stavba s abstraktními prvky

Dům zaujme kolemjdoucí na první pohled. Jednoduchost skandinávského stylu doprovází dotek anglické architektury, na kterou odkazují zejména fasády z tmavých šedohnědých cihel. Ty svou strukturou zjemňují poněkud chladný dojem skandinávského stylu. Stejný materiál pokrývá i sedlové střechy, které tak vytváří monolitický efekt stavby. Jedná se sice o jeden dům, ale střechy má hned tři. Zajímavě vypadá také masivní komín. Celek jako by působil pozoruhodným abstraktním dojmem, vypadá jakoby neukončeně Vchod do domu je ozvláštněn dřevěným obložením. Dřevo se s šedohnědými cihlami setkává i na několika dalších místech, čímž dochází k příjemnému vizuálnímu osvěžení.

Možnost bydlení uprostřed chráněné přírodní rezervace s výhledem na golfové hřiště naprosto učarovala dánsko-anglické rodině. Na zajímavém pozemku tak vznikl neméně zajímavý rodinný dům, ve kterém se snoubí skandinávský styl s anglickou klasikou.
Foto: Paula Pintos

Praktické bydlení plné slunce

Dům má tři podlaží. V přízemí, které je řešeno jako jeden velký otevřený prostor, se nachází obývací pokoj, kuchyně a jídelna. Ve sklepě je herna, prádelna a sklad. Nechybí zde ani vinný sklípek. Vyjma dalších místností se zde nachází dokonce pět ložnic. Pokoje se soustřeďují kolem velké dřevěné terasy. Doplňuje ji střešní terasa, na kterou se dá vstoupit jak zvenku, tak zevnitř. Interiér je díky velkým proskleným plochám plný přirozeného světla a hřejivé atmosféry. Poskytuje inspirativní výhledy do zahrady i na blízké golfové hřiště. Zahrada přitom zajišťuje dostatek soukromí a prostoru pro zábavu i odpočinek.

Šedohnědý rodinný dům ukazuje, že i různorodé architektonické styly mohou spolupracovat a vytvořit opravdu zajímavé bydlení, ve kterém má místo praktičnost i fantazie. Zbrusu nový domov zaujme převahou světlého dřeva, otevřenými prostory a čistým minimalismem.

Štítky: rodinný dům
Foto: Paula Pintos
Zdroj: www.force4.dk

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Divoká zahrada víkendového domu

DVĚ LINIE. JEDNA KUCHYNĚ. NULA PŘEKÁŽEK.

Patrová dřevostavba Easy 99

Apartmány v Janských Lázních

Malá kuchyň s maximálně využitým prost

Obývací pokoj pro umělkyni a milovnici čtení.

Sledujte nás

Nejčtenější články

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Fantastický srub na jedinečném místě

Moderní prefabrikovaná dřevostavba smontovaná na místě

Chata z kontejneru připomíná moderní dřevostavbu

Atypický dům v objetí přírody

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock