Zadání studie bylo jednoduché: navrhněte nadstandartní městskou vilu v klasické bodové zástavbě staré části obce Hodkovičky na svažitém rohovém pozemku. Vila poskytuje pro čtyřčlennou rodinu maximální komfort pobytu ve městě. Důraz byl kladen, aby z každého pokoje bylo možné vystoupit na zahradu, aby ať stojíte v jakékoliv části domu, jste vždy měli vizuální kontakt s přírodou.

Nástup do domu vzhledem k modulaci terénu je do horního patra, které je soukromé, kromě velké vstupní haly a je rozděleno na část dětí a část rodičovskou. Schodiště sestupuje do spodního patra přesně v té části,aby jste viděli zároveň obě strany obytného "elka" domu a mohli si vychutnat celou krásu zahrady.

Vnější podoba domu by měla být jednoduchá a nadčasová s důrazem na klasické materiály.

Poznámka:
Tato realizace byla navrhována ve spolupráci s Atelier Kunc Architects.