Celková odlehčenost a nadčasovost bylo primární zadání ze strany investorky. Dále pak požadavek na jemné a světlé tóny a dřevěné parkety. Rozlohou se nejedná o velký byt (necelých 70 m2), ale podélná dispozice se vstupem do středu celého prostoru velmi pomohla k tomu, aby i malé prostory pokojů vynikly a bylo možné minimalizovat chodby.Rozlohou se nejedná o velký byt, ale podélná dispozice se vstupem do středu této dispozice velmi pomohla k tomu aby i malé prostory pokojů vynikly a bylo možné minimalizovat chodby. Pomyslným středem domu je chodba, která dělí byt na dvě části, na část obytnou kde je kuchyň propojena s obývacím pokojem a vstupem na předzahrádku a druhou část, klidovou, kde jsou dva malé pokoje . dětí a rodičů. Koupelna je velmi úsporná, stejně tak jako samostatné wc a technická místnost v jednom, kde je kotel schovaný za dřevěnou stěnou.

Elegantní byt v panelovém domě

Celková odlehčenost a nadčasovost bylo primární zadání ze strany investorky. Požadavek na jemné a světlé tóny, a dřevěné parkety byly další body na kterých jsme se společně shodly. Velikostí se jedná o spíše menší interiér rozlohou těsně pod 70 M2, s dispozicí 3KK.

Dominatním materiálem je jistě podlaha. Vzhledem k tomu že rekonstrukce byla hluboká a obsahovala i veškeré nové rozvody, včetně podlahového vytápění, bylo nutné zvolit kompromis, nejedná se tedy o masivní podlahu, ale třívrstvé lamely, skládané tradičním způsobem do stromečku s boční bordurou po obvodu. Druhou polohou je barva bílá, někdy jen jako sádrová omítka, jinde jako bílé linie /obklad za TV/, jinde jako bílá látka s tkanou strukturou. Šedá kuchyň pak krásně vynikne a je jemně dokreslena černou linkou která interiér jemně potrhne. Je na včech kovových částech tedy v koupelně na kohoutcích, na podnoží stolu na kovové lampičce na stěně…

Všechny části interiéru byly řešeny atypicky s truhláři, všetně návrhů vestavných skříní, kuchyně, stolu, lavic apod.

Kostrukčně nejzajímavější je jistě stůl, jehož desku tvoří právě zbytky z podlahy, které se poskládali a vložili do černého ocelového rámu. Stal se nejmilejším místem, kde rodina tráví většinu svého času a to je pro nás jako designéry tím největším poděkováním za naši práci.