Zadáním byl dům pro manželský pár s odrostlými dětmi. Od začátku jsme tedy celý návrh koncipovali jako dům pro dvě osoby. Tím se tento dům odlišuje od našich ostatních domů: nemá žádné dětské pokoje, ale je koncipován jako jednoduché a pohodlné bydlení. Jako místo setkávání s dětmi a jejich rodinami.

Černý rodinný dům nabízí vysunutý prosklený box obýváku

Jednoznačně nejvýrazním prvkem je hmota s asymetrickou sedlovou střechou která je obložena černým plechem. Vychází ze základního tvarosloví venkovské stodoly, jen její mírně asymetrická střecha posouvá dům směrem současné architektury. Obývací pokoj je přisazený k hlavní hmotě a tvoří tak půdorysnou kompozici ve tvaru písmene T. Je protiváhou právě černé hmoty. Kombinace masivního, černého bloku s lehkou, nehmotnou a prosklenou částí dává domu dynamiku a autentický výraz. Intimita obývacího pokoje vznikla díky zahradě, kdy exteriér zahrady doslova vrůstá do obývacího pokoje a zároveň dává majitelům dostatečné soukromí. Aby tato privátní část byla maximálně odstíněna od okolí, je část obývacího pokoje od uliční strany odstíněna posuvnými kovovými paravány. Interiér je opakem vnějšku, tedy je zde využita kombinace bílých barev, stěrek a obkladů stěn s laminátovými deskami v dřevodekoru. V koupelnách jsou chromové doplňky. Kombinace měkkých tónů od bílé, přes dřevodekory až po tištěnou velkoplošnou grafiku na skle dávají interiéru kompaktní a přívětivý výraz.