Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Z prádelny útulný byteček pro mladý pár

Z prádelny útulný byteček pro mladý pár

„Nevšední prostory jsou pro mě vždy zdrojem kreativity,“ popisuje architektka Cesar Rubio důvod, proč se pustila do bláznivé rekonstrukce 100 let staré prádelny. Tento zpustlý prostor o velikosti 88 metrů čtverečních objevila mezi inzercí v San Francisku. Rozhodla se, že tento domek ve vnitrobloku přetvoří na útulné bydlení.

„Když jsem se zde byla poprvé podívat, našla jsem prádelnu v troskách. Rozhodla jsem se zachovat dobové cihlové zdi, které mají jedinečné kouzlo,“ popisuje Cesar Rubio začátky práce. Originální místo ji natolik uchvátilo, že se záhy vrhla do odvážné realizace a nakonec se jí skutečně podařilo do malého prostoru dostat vše potřebnné. V přízemí je dnes nová kuchyňská linka z Ikey, doplněná o pult z nerezové oceli a na zakázku vyrobené horní skříňky, jejichž obsah se nenápadně schovává za mléčným sklem. Instalatérské práce v tak omezeném prostoru byly dost komplikované, ale nakonec se vše podařilo. Na kuchyň plynule navazuje obývací část, kde je pohodlný gauč a kávovar, spolu se sklápěcím jídelním stolem a rozkládacími polštáři, ze kterých snadno vyrobíte malá křesílka. Když se vydáte nahoru po schodech, narazíte na mezipatro s šatnou a vestavěnou skříní. Do mezipatra se vešlo ještě WC, se sprchou a malým umyvadlem. V podkroví je pak místo na postel a další úložné prostory.

Zdroj: www.businessinsider.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock