Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Dům, který pluje

Dům, který pluje

Zveme vás do staré farmy, kterou se podařilo velmi vkusně zrekonstruovat, aniž by ztratila své kouzlo dávných dob. Už při vstupu do domu vás jistě zaujme terasa, která pluje na vodě. Bezprostřední blízkost potoka a okolní krajina působí, jako by s domem srostly v jedno a navzájem jim to spolu moc sluší.

Plující farma

Lidé začali tomuto stavení říkat velmi výstižně „Plující farma“, protože její terasa opravdu pluje na vodě, tedy na přilehlém břehu potoka. Farma byla vybudována v roce 1820 a během let zchátrala do takové podoby, že už nikdo nevěřil, že by z ní ještě někdy mohlo být něco užitečného a krásného. Nicméně přesně tento záměr se povedl naplnit designovému studiu Givonehome. Již od počátku plánování bylo hlavním cílem využít krásu původních prvků stavby. Pokud to bylo možné, snažili se architekti domov nijak uměle nepřikrašlovat. Díky tomuto konceptu vznikl moderní prostor s prvky originálního stylu shabby chic. Komfort moderních technologií a využití přirozeného světla vytvořilo vzdušný a příjemný domov.

Dům, který pluje

Denní zóna

Plující farmu najdete v New Yorku. Její dominantou je velká prosklená stěna, která dovoluje nahlédnout do kuchyně s jídelnou a obrovským krbem. Také zajišťuje dostatek denního světla, díky kterému prostor působí otevřeně a prostorně. Naopak z interiéru nabízí vskutku velkolepý výhled do okolní přírody. Kuchyňská linka je tvořena ze skříněk s retro nádechem. Vrchní skříně nahradily otevřené police, které zdůrazňují vysoký strop. Masivní velký stůl nabízí sezení na různorodých židlích.

Dům, který pluje

Noční zóna

Koupelna je pojata vskutku minimalisticky. Je obohacena retro prvky a vybavena pouze nutným zařízením. V ložnici vás zahřeje krb a ráno vás probudí sluneční paprsky, které dovnitř proniknou velkými okny.  Autenticitu farmy připomínají původní dřevěné trámy, staronový nádech dodá také leštěný beton a železné prvky. Farma se stala domovem kontrastů, kde se setkává staré s novým a moderní se starožitným. Dům je příjemným prostorem pro život, kde se jednoduchost stane vaším životním stylem.

Dům, který pluje

 

Líbí se vám rekonstrukce starých budov, které byly odsouzeny ke zkáze? Koukněte na "Dům, ukrytý ve stodole z 16. století", nebo "Staré vinařství, které se dočkalo moderní proměny".

 

Dům, který pluje
Dům, který pluje
Dům, který pluje
Dům, který pluje
Dům, který pluje
Zdroj: givonehome.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Rekonstrukce řadového rodinného domu

Fotografie pro roubenku Anita

Fotografie novostavby

Horský byt pod Ještědem

Foto pro chalupu u Břízek

TMAVÁ KUCHYNĚ SE DŘEVEM

Sledujte nás

Nejčtenější články

Jaké dřeviny jsou vhodné na rychle rostoucí živý plot

Neuvěřitelně rychle rostoucí živý plot

Vyvýšené záhony ocení i milovníci okrasných rostlin

Vybíráme dlažbu na terasu

Luxusní dům z přepravních kontejnerů

Renovace komínů pomocí unikátní omítky Izonil

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock