Koncept zahrady vycházel ze seznamu očekávání investorů, který byl sepsán na prvním setkání s klienty. Některé pokyny byly také uvedeny v bodě 1.2 této studie. Nebylo příliš mnoho očekávání, takže nám při navrhování mnoha prvků a řešení na zahradě zákazníci dali tzv. "volné ruce". Nicméně přítomnost břehu, který se nachází v zadní části zahrady a zaujímá její značný povrch, měla významný dopad na koncept zahrady. Také jeho výška neumožňovala svobodné využití prostoru.

Zahrada byla rozdělena do 4 zón. První zónou je přední část zahrady, kde je vstup do domu, příjezdová cesta a malý prostor, v němž byla navržena zeleň. Příjezdová cesta byla vytvořena ze žlutých betonových kostek a já zabírá největší plochu. V rohu bylo navrženo místo pro odpadky. Bude obloženo gabiony a dřevěnými panely, díky čemuž bude součástí plotu. V prostoru mezi košem a vjezdem bude zasazena zeleň a malý trávník. Vzhledem k tomu, že se jedná o reprezentativní část - navrhovaná zeleň je velmi jednoduchá, elegantní a současně nenáročná v péči. Budou se zde nacházet okrasné trávy, levandule, zimostrázové koule a nad tím vším bude dominovat rozvětvený Muchovník Lamarckův - rozvětvený keř. Přední strana je zcela otevřená, zatímco vstupní branka do zahrady se nachází vedle domu.

Z přední části procházíme přímo do hospodářské části. Vzhledem k malému množství slunce se zde budou nacházet odstíny jež mají rády stín, jako je břečťan a luocothoe. Rostlin bude velmi málo, protože většinu prostoru bude zabírat stezka z betonových desek a sklad dříví. Navrženo rovněž místo pro dřevěný zahradní domek. Na celé délce této části zahrady odstoupeno od gabionového oplocení a bude použita pouze kovová síťka nebo systémový plot, po kterém se bude pnout břečťan.

Hlavní část zahrady zaujímá největší plochu. Aby bylo možné ji maximálně využít, byly rostlinné záhony navrženy v přímých liniích. Nejdůležitějším prvkem v zadní části zahrady bude dřevěný altán, jehož konstrukce bude založena na gabionové stěně. Gabiony tvoří opěrnou stěnu na břehu, který byl posunut o 1,5 metru dozadu. Díky tomu vzrostl záhradní prostor a vznikl zajímavý dekorativní prvek. Do gabionové stěny byl rovněž připevněn vodní prvek. Vedle altánu je navrženo místo pro ohniště s lavičkami z masivního dřeva. Dalším místem k posezení je malá dřevěná terasa u východu z obývacího pokoje. Vedle ní bylo umístěno pískoviště. Rostliny pro tuto část zahrady byly vybírány tak, aby ji činily vždy okrasnou a zajímavou pro uživatele. Kromě kvetoucích fialových a bílých trvalků byly navrženy zajímavé bambusy, okrasné trávy a rozvětvené křoviny, které budou zajímavým doplňkem. Složení rostlin také obsahuje ovocné keře podle přání majitelů.

Poslední část zahrady je břeh, jehož tvar byl změněn díky výstavbě stěny z gabionů. Celý břeh nyní začíná více než 2 metry nad povrchem a je zcela osázen stálezelenými kryjícími rostlinami, jež nevyžadují náročnou péči. Akcentem je dekorativní tráva. Na přání majitelů byly na samém vrcholu umístěny hroznové keře.

Aby byl zajištěn přístup do horní části, mezi rostlinami byly umístěny betonové stupně, po kterých se dostanete jak k hroznům, tak i k plotu.