Mladí manželé se na nás obrátili po čerstvé koupi svého nového bytu o rozloze 4kk a velikosti 131m2 vnitřní plochy. Vybavení bytu, jako podlahy, koupelny, dveře, bylo z jejich strany definováno. Náš úkol byl tedy zařídit každou místnost, kromě budoucího dětského pokoje a to konkrétně: obývací pokoj s kuchyní, pracovnu, ložnici, 2 koupelny, chodbu a komoru.

Ideálníí dispoziční řešení

V začátcích jsme se potýkaly s hledáním ideálního dispozičního řešení v obývacím pokoji s kuchyní. Nejvíce nás trápilo uspořádání obývací a jídelní části. Nakonec zvítězilo řešení klientů, kteří chtěli obývací část u oken a 2.vstupu na terasu a jídelní část blíže kuchyni. Stavebně jsme byt nijak neupravovali, provedli jsme však značnou úpravu elektroinstalace pro naše budoucí řešení nábytku.

Základní barevnou škálu nového interiéru jsme ladili ke stávající podobě bytu, jehož základ tvořila podlaha v bělené dubu a antracitová okna. Převládá tak bílá, antracitová, šedá barva v kombinaci s dubovým dřevem.  Jako kontrastní barvu jsme na přání klientů volili sytě žlutou, která se objevuje v kuchyni a na televizní stěně.

Jako ojedinělý soliter pak vše doplňuje modré křeslo u jídelny. Interiér jsme vymýšleli s důrazem na kvalitní materiály, čisté linie a konstrukční jednotnost. Pozornost si tak získají originální dominantní světla a důležité detaily, jako masivní dubová madla u šatních skříní, naopak bezúchytová kuchyně, nebo lanová konstrukce v chodbě, která majitelům slouží jako galerie jejich příležitostných fotek…

Snažili jsme se maximálně splynout s původním výrazem bytu a celý interiér maximálně propojit. Nutno podotknout, že tato spolupráce byla s klienty velmi osobní, intenzivní, řešili jsme společně každý prvek, každý produkt. Některá světla si vybrali dokonce sami, my jen pohlídali barevné ladění a správné umístění…

 

Jitka Viltová
Jana Černochová