Na tomto projektu jsme začali pracovat v listopadu roku 2016, kdy byt byl ve fázi hrubé stavby a s klienty jsme začali vybírat standardy.
Aktivnější spolupráci jsme zahájili v lednu roku 2017, která skončila v srpnu roku 2018.
Naším úkolem bylo zařídit celý byt, kromě jednoho pokoje, který by se měl v budoucnu stát druhým dětským pokojíčkem.


Přání klientů bylo zakomponovat pracovní kout do obývacího pokoje s kuchyní, což zásadně nabouralo původní projektové řešení. Dispozičnímu uspořádání jsem se společně intenzivně věnovali. Nejlepším řešením bylo umístit pracovní kout tak, aby se stal součástí kuchyňské linky. Našim úkolem pak bylo opticky a materiálově vše sjednotit. Stejně tak tomu bylo u zádveří.....
Zvolená koncová dispozice se ukázala jako vyhovující pro obě strany a my jsme věděli, že naše role bude opticky a materiálově pracovat s celou stěnou, na které bude kuchyňská linka se zmíněným pracovním koutem. Stejně tak tomu bylo u zádveří, které je v této bytové jednotce netradičně dlouhé. 


Barevný koncept budoucího interiéru byl navržený v  základní kombinaci bílé barvy s dubovým dřevem, který jsme zvolili už pri výběru standardů na podlahu a dveře. K tomuto základu jsme přidali odstíny šedé až antracitové s malými detailními kontrasty černé.
Dětský pokojík v bílo dřevěné kombinaci jsme oživili světle růžovou. 
Na stěnu v obývacím pokoji byla použita cementová stěrka a jídelní část doprovodila ruční malba motivu listů, která zde vytváří příjemnou atmosféru.
Interiér ložnice je laděn v bílo šedých tónech a podsvicené čelo postele nechává vyniknout struktuře použité cementové stěrky.


Veškerý nábytek je tvořeny na míru včetně postele v ložnici. Ostatní produkty jsme aktivně vybírali a řešili společně s klienty.


Tento projekt byl ve fázi realizace nezvykle dlouhý, ale výsledek oběma stranám jistě stál za to a spolupráci s klienty jsme si vzájemně moc užili. 

 

Nela Havlová
Lucie Ševčíková