„Po přestěhování do nového bytu jsme si nechali vyrobit kuchyň na míru, obývací pokoj jsme nějak základně vybavili nábytkem z Ikey a nyní bychom celý pokoj chtěli doladit“ – tak znělo zadání této proměny.

Tento projekt je dobrá ukázka toho, jaký je rozdíl, když se interiéry vybavují sektorovým nábytkem oproti nábytku na míru a také, jak by se měly barvy a dekory ladit jeden k druhému, aby celek vyzníval sladěně a sjednoceně.
V původním pokoji bylo pro majitele nedostatek úložných prostor a volně stávající akvárium celku moc nepřidávalo.
Neudělali jsme nic jiného, než vymysleli kompaktní stěnu na míru celé délce pokoje, ze které vychází jídelní stůl. Celá knihovna je úložná jak v její horní, tak i v dolní části za stolem i pohovkou. TV stěnu jsme koncipovali hlavně podle zabudování akvária…

Ohledně dispozic jsme moc práce neměli, tak jak byl pokoj řešený předtím, dávalo smysl, tady jsme tedy měnit nemuseli.

I když to nebylo původně v plánu, sáhli jsme i na kuchyň, kde jsme vyměnili pracovní desku, poličky a záda za linkou. Původní dekor těchto desek neladil s podlahou a díky této změně jsme sladili celý pokoj i s kuchyní v harmonický celek.

 

Kaku Le