Ukládání projektu

Tato stránka používá cookies, pro správnou funkci stránky prosím sdělte svůj souhlas.

Špagety alla Carbonara

Se smetanou nebo bez ní? To je otázka, nad kterou se dokážou pohádat milovníci italské kuchyně ve všech koutech světa. Kolébkou této delikatesy je údajně Řím a právě tady je najdete výhradně bez smetany. Co tedy do pravých italských špaget skutečně patří?

Se smetanou nebo bez ní? To je otázka, nad kterou se dokážou pohádat milovníci italské kuchyně ve všech koutech světa. Kolébkou této delikatesy je údajně Řím a právě tady je najdete výhradně bez smetany. Co tedy do pravých italských špaget skutečně patří?

Ingredience:

150 g guanciale (jestli nemáte tak nahraďte pancettou nebo slaninou), nakrájíme na malé kostičky nebo kusy
500g špaget
3 žloutky + 1 celé vejce
100 g sýru pecorino, jemně nastrouhaného
čerstvě mletý černý pepř
trocha olivového oleje

Postup:

Rozpalte pánev na vysokou teplotu. Vložte na ni guanciale, nebo jinou uzeninu, kterou máte k dispozici, nakrájenou na kostičky. Není nutné dávat na pánev olej, protože uzenina pustí tuk. Smažte do zhnědnutí. Pak odstraňte z plotýnky a dejte stranou. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Přilijte trochu olivového oleje. Solit vodu není potřeba, protože ostatní ingredience jsou dostatečně slané. Uvařte špagety podle návodu. Mezitím rozšlehejte ve velké skleněné míse vajíčka. Přidejte pecorino a pepř a znovu důkladně šlehejte. Pak přidejte guanciale, dokud se vše nespojí opět míchejte. Zceďte špagety, ale nechte si trochu vody z těstovin stranou- stačí šálek. Těstoviny ihned vmíchejte k připravené vaječné směsi. V případě potřeby můžete vmíchat trochu vody z těstovin. Podávejte sypané strouhaným pecorinem.

TIP:

Jestliže nemáte k dispozici pecorino, můžete ho nahradit tvrdými sýry Parmigiano-Reggiano nebo Parmigiano.

Se smetanou nebo bez ní? To je otázka, nad kterou se dokážou pohádat milovníci italské kuchyně ve všech koutech světa. Kolébkou této delikatesy je údajně Řím a právě tady je najdete výhradně bez smetany. Co tedy do pravých italských špaget skutečně patří?
Se smetanou nebo bez ní? To je otázka, nad kterou se dokážou pohádat milovníci italské kuchyně ve všech koutech světa. Kolébkou této delikatesy je údajně Řím a právě tady je najdete výhradně bez smetany. Co tedy do pravých italských špaget skutečně patří?
Se smetanou nebo bez ní? To je otázka, nad kterou se dokážou pohádat milovníci italské kuchyně ve všech koutech světa. Kolébkou této delikatesy je údajně Řím a právě tady je najdete výhradně bez smetany. Co tedy do pravých italských špaget skutečně patří?
Se smetanou nebo bez ní? To je otázka, nad kterou se dokážou pohádat milovníci italské kuchyně ve všech koutech světa. Kolébkou této delikatesy je údajně Řím a právě tady je najdete výhradně bez smetany. Co tedy do pravých italských špaget skutečně patří?
Zdroj: www.chewtown.com

Další články

Postavili jste dům, rekonstruovali byt nebo máte hezkou zahrádku a rádi byste se pochlubili?

Nejnovější realizace

Divoká zahrada víkendového domu

DVĚ LINIE. JEDNA KUCHYNĚ. NULA PŘEKÁŽEK.

Patrová dřevostavba Easy 99

Apartmány v Janských Lázních

Malá kuchyň s maximálně využitým prost

Obývací pokoj pro umělkyni a milovnici čtení.

Sledujte nás

Nejčtenější články

Chaloupka, která klame vzhledem, neuvěříte, že jde o novostavbu!

Aranka – romantický minidomek šetrný k přírodě

Fantastický srub na jedinečném místě

Moderní prefabrikovaná dřevostavba smontovaná na místě

Atypický dům v objetí přírody

Chata z kontejneru připomíná moderní dřevostavbu

Všimli jsme si, že blokujete reklamy

Příprava kvalitního obsahu je časově i finančně náročná. Abychom pro vás mohli i nadále připravovat zajímavé články, potřebujeme vám zobrazovat reklamy, díky kterým můžete stránky prohlížet zdarma. Prosíme o vypnutí blokování reklam, aby i do budoucna mohl být obsah našeho webu zdarma pro všechny.

adblock