Chatová oblast u slapské přehrady se pomalu proměňuje v rezidenční osadu. Rodinný dům stojí na místě rekreačního objektu, jehož uspořádání ani technické vlastnosti již nevyhovovaly investorovým nárokům, a zachovává pouze jeho půdorysnou stopu. Dispozici nevelké stavby předurčil jižní svah s terénním zlomem. Vstup se nachází v ložnicovém patře a s pozemkem jej spojuje lávka. Ze zádveří sestupuje schodiště do obytného prostoru s kuchyní, který rozměrným prosklením a terasou s pergolou navazuje na jižní část zahrady. Konstrukci domu tvoří masivní dřevěné panely s tepelnou izolací minerální vatou a provětrávanou mezerou za velkoformátovým obkladem z cementovláknitých desek. S antracitovým odstínem fasády kontrastuje světlé dřevo okenních rámů a pergoly, stejně jako žlutý lak ocelové lávky. Výraz interiéru udávají především přiznané smrkové panely.