Na okraji Mníšku pod Brdy, v ulici Pod lesem. Jak samotná adresa naznačuje, lemuje místo stavby zalesněný kopec, na který je krásný výhled a patří k tomu nejcennějšímu, co místo nabízí. Nejdůležitější roli v konceptu sehrála nepříznivá orientace, přístup z jihu a výhled na les je na sever.

V návrhu jsme pracovali s principy atriového domu. Předsunutím nízké garáže před dům k jižní hranici pozemku jsme vytvořili soukromí optickou bariérou a přitom nepřišli o slunce. Objem garáže přesně odpovídá „díře“ která zůstala v domě. Velkoformátové zasklení z jihu i severu tvoří přes polokryté terasy průhled domem, z prosluněného jihu na zalesněný sever.

Přízemí je do výšky oken obaleno v cortenovém plášti, podkroví i se štíty do černého skládaného plechu. Materiálové členění záměrně podtrhuje objemovou hru s garáží a „dírou“, co po ní v domě zbyla. Přírodní tóny exteriéru jsou v harmonii s dřevěným interiérem v kombinaci s kovovými detaily. Obývací část je přes dvě podlaží a je prosluněná střešními okny. Prostor pro bydlení je vymezen vestavěným nábytkem na míru.
 

Tereza Lukavcova