Jedná se o rekonstrukci dvoupodlažního rodinného domu o rozloze 400 m2.

 

Dispozice – Jedná se o rekonstrukci dvoupodlažního rodinného domu o rozloze 400 m2. 1.NP disponuje velmi štědrou vstupní halou, z níž se dostanete do prostorného obývacího pokoje, kuchyně a jídelny. Do kuchyně se dá také projít z garáže, skrz spíž, díky čemuž Váš nákup uložíte spořádaně již cestou. Na patře se dále nachází dvě pracovny pro majitele domu a pokoj pro hosty. V 2.NP se nachází soukromá část o třech apartmánech. Hlavní ložnice s přístupem na terasu, disponuje přilehlou koupelnou, samostatným záchodem a prostorou šatnou. Každý z dětí vlastní svůj apartmán, šatnu, koupelnu a záchod. 

Koncept/ barevnost / materiály – vzhledem k tomu, že majitel domu je sběratel umění, vlastnící galerii, je bezpochyby umění nedílnou součástí celého domu. Stává se doslova dominujícím prvkem. Náš koncept byl jasný. Vytvořit neutrální podklad, na kterém vynikne to, co má. Pracovali jsme tedy s betonovými šedými stěrkami na zemi i stěnách. Výraznější stěrka je pak v kuchyni a je netradičně potištěná dekorem. Tento šedo bílý základ jsme doplnili o přírodní katrované dřevo v dekoru dubu. Vestavný nábytek na míru je převážně z lakované MDF. V koupelnách princip opakujeme a pracujeme s šedými betonovými stěrkami, které kombinujeme s keramickým šedým obkladem se vzorem. V druhém patře pak přecházíme na světlou třívrstvou dřevěnou dubovou podlahu, abychom poskytli majitelům pocitově teplejší komfort. Úchytky, zábradlí, kování, garnyže, lampy, podnože, rámy oken...apod. jsou, jak je u nás zvykem, z černé oceli. 

Kuchyně – vysoká sestava kuchyňských skříněk je opatřena šedou betonovou stěrkou. Obsahuje vestavné spotřebiče a vinotéku. Navazující stěna ukrývá dveře se skrytou zárubní od firmy Dorsis, vedoucí do spíže, které se stávají díky stěrce se vzorem téměř neviditelné. Kuchyňský ostrůvek je pak navržen z přírodní katrované dýhy v dekoru dubu. Pracovní deska je netradičně z tenkého matného nerez kovu, který má vysoké ochranné vlastnosti. Ostrůvek má ve varné desce integrovaný odsavač par, přičemž ovládání je umístěno na přední části ostrůvku. Tento detail vyniká díky bez úchytovému systému. Zkosené hrany čílek vytváří iluzi subtilní tloušťky materiálu a odlehčuje celou hmotu kuchyně na minimum.  

Jídelna – středobodem jídelny je bezpochyby masivní stůl Cattelan Scorpio, jehož geometrická podnož vyniká na originálním perském koberci. K jídelnímu stolu se může usadit osm až deset osob. Pohodlí si dopřejí na židlích od Carla Hansena – Wishbone. Výrazné osvětlení je od Zeitraum NOON 7. Podél stěny je umístěna lakovaná knihovna, s asymetrickým dělením, která poskytla místo pro další osobní umělecké kousky majitele domu. 

Obývací pokoj – nábytková stěna z jídelny dále pokračuje přes roh, v podobě nízkých skříněk pod zavěšenou TV. Tmavý nábytek kontrastuje s obložením z podlahových lamel v dekoru přírodního dubu. Netradičním prvkem jsou pojízdné dveře na míru ve stylu  “barns”.  Velká sedací souprava nabízí místo k sezení pro celou rodinu. Velká okna jsou zastíněna pomocí lněných závěsů s postupným barevným gradientem. Atmosférové osvětlení bylo zajištěno firmou  Brokis, technické pak firmou Delta light. Ušák s podnožkou je od Tonetu.  

Pracovna – šedá nábytková stěna v pánské pracovně je z lakované MDF a byla zkombinována s dýhou, dekor dub. Pracovní stůl byl vyroben v souladu s designem knihovny. V pracovně nechybí gauč, projektor s projekčním plátnem a ozvučením, řešeným na míru.  

Hlavní ložnice & šatna – Obytné místnosti v soukromé části domu mají dřevěné lepené třívrstvé podlahy v dekoru dubu. Ložnice má vestavné šatní skříně z lakované MDF, ve světle šedé barvě, doplněné o kožené úchytky. Stěna je dekorována tapetou se vzorem od Wall and Deco, na níž vyniká antracitová čalouněná kontinentální postel. Jako noční stolky posloužily jednoduché italské zlaté stoly s ptačími nohami od Cassina. V šatnách lze vidět nábytek z vrstvené dýhy, která je mořená do šeda. Tato metoda se řadí mezi netradiční techniky, při níž vzniká struktura, která nemá obdoby. Opět jsou použity na dvířkách kožené úchytky. Uprostřed šatny se nachází podsvícený ostrůvek, který obsahuje úložné prostory a zároveň slouží jako lavice. 

Koupelna k hlavní ložnici – koupelně dominuje šedá betonová stěrka a keramický obklad se vzorem. Atypický tvar vany umístěné pod střešní okna nabízí výhled na nebe. Zabudovaná vana je obložená dýhovaným obkladem. Opět jsme využili efekt podsvícení, které při zhasnutí hlavního osvětlení, vytvoří relaxační příjemnou atmosféru. Vedle prostorného sprchového koutu je ocelová konstrukce, na níž je umístěno velké kamenné umyvadlo a černá baterie. Zabudované úložné prostory ve stěně lze rozeznat jen díky netradičním úchytkám. Na záchod byla navržena elektrická integrovaná bidetová sprcha.   

Hala & schodiště – prostorná bílá hala dala vyniknout velkým uměleckým kusům jako jsou velkoformátové obrazy, skulptura pod schody či železné soše koně. Ocelová černá konstrukce zábradlí zajišťuje bezpečnou chůzi po schodech, a to díky výpletu z kožených lanek. Přidanou hodnotu jsou podsvícené schody, obložené přírodním dubovým dřevem. Velké pivotové dveře na celou výšku místnosti dominují vstupu a poskytují rám (jako obraz) celé místností. 

Doplňky – v celém interiéru jsou použité interiérové doplňky ze sortimentu našeho showroomu LOOOOX. 

Design: OOOOX I Ing. Arch Radka Valová, Ing. Arch. Petr Vlach