Dispozice : 4 kk  Užitná plocha : 100 m  Realizace : 2015

Majitel bytu v centru Brna ho pořídil za účelem zajištění dočasného bydlení pro dceru a jak sám říká „lokalita je úžasná a na důchod sem půjdu bydlet já J“. Od samého začátku se počítalo s totální rekonstrukcí, protože předchozí majitel byt naprosto zdevastoval. Záměr byl návrhem a realizací spojit v bytě „minulé se současným“. Toto propojení znamenalo zachovat genius loci a přitom smysluplně upravit dispozici tak, aby život v bytě odpovídal dnešním potřebám.

Bouralo se to, co bylo necitlivě a nepochopitelně přidáno po roce 1945, sáhlo se až na „samé dno“, na podloží podlah, na cihlu stěn, na veškeré rozvody elektřiny, vody, odpadů a topení včetně koupelny a wc.. Realizovali jsme nové podhledy, omítky, obklady, dlažby a samozřejmě veškeré vybavení a nábytek. Při realizaci takto rozsáhlých rekonstrukci člověku nejednou vstávají vlasy hrůzou z toho co se objeví a co nebylo možné předem očekávat ani po provedení sond. Stejně nás to, ale baví a věříme, že proměna stála za to ! No posuďte sami na několika fotografiích stavu před a po rekonstrukci.