Majitel bytu se na nás prozíravě obrátil již v době, kdy byla celková rekonstrukce plánem. Díky tomu jsme mohli osmdesátimetrový byt navrhnout dle jejich představ. Tak, aby splňoval požadavky mladého páru a aby řešil každý detail budoucího interiéru. Zadání znělo: byt pro mladý pár (v budoucnu dvě děti), dostatek úložných prostor, dětský pokoj s nadčasovým designem, klidná ložnice v jemných tónech, obytný prostor s kuchyní a pracovním koutkem, světlá předsíň s vestavnou skříní a samostatné WC.

Do koupelny si přáli sprchový kout, úložné prostory, pračku se sušičkou. Klienti preferovali barevně i materiálově střízlivý prostor se severskou atmosférou – podmínkou bylo použití cihlových stěn (zvolili jsme formu obkladu). Neměnnými se staly pouze nosné zdi, pozice a velikosti oken, instalační šachty a vchodové dveře. Stavební úpravy zasáhly podlahy, stěny, rozvody instalací, některé příčky. Díky tomu mohl vzniknout otevřený a vzdušný prostor pro kuchyň, obývací pokoj a pracovní koutek.

Veronika Boudová