Hlavním cílem majitelů tohoto domu bylo vyměnit ruch velkoměsta za klid malé vesničky. Mezi požadavky majitelů bylo naprojektovat přízemní dům spojený s přírodou. K tomu jsme využili dvě pohledové strany domu, který tak má dvě terasy, každou na jinou světovou stranu. Západní terasa nabízí propojení domu s bazénem, zahradou, posezením a výhledem do přírody. V chladnějším období ji tak lze využívat jako tu teplejší variantu pobytu venku. Východní terasa, naopak naskýtá výhled na golfové hřiště, a v létě se zde majitelé mohou ukrýt před horkým sluncem.

Celý interiér této přízemní dřevostavby je navrhovaný na míru s ohledem na atypické tvary. Obytný prostor je otevřený do krovů, kde je umístěna galerie s pracovnou. Obytný prostor s galerií je spojen prostorovým schodištěm z masivu, které tvoří zajímavý a výrazný prvek v interiéru, a tím se stává i součástí mobiliáře interiéru. Obytný prostor je od vstupní haly oddělen prosklenou stěnou.

Lenka Mach
Iva Žáčková