Rekonstrukce trvala déle než dva roky a jejím cílem bylo na jedné straně vrátit domu jeho původní předválečný ráz, na druhé straně dům dispozičně a technologicky přizpůsobit současnému stylu bydlení a požadavkům na oddělené užívání spodní části domu k soukromému bydlení majitelů od druhé obytné zóny, tvořené dvěma plně vybavenými apartmány v celém podkroví 2. NP, které nyní slouží k rekreačnímu užívání hostů - Chalupa Winterflur.

Majitelé této usedlosti obývají spodní část chalupy. Centrální obytná místnost, která tvoří srdce domu i díky krásným kachlovým kamnům červené barvy, má rozlohu 48 m2. Její okna jsou orientována na jihozápad a strop je klenutý z původní cihel, jehož oblouky se v pravidelném rytmu střídají s ocelovými traverzami.

V interiéru převládají přírodní materiály. Podlaha je z masivních dubových flošen a kolem kuchyňské linky přechází v keramická dlažbu s povrchovou imitací dřeva. Nábytek je z větší části připraven truhlářem na míru, masivní jídelní stůl a židle jsou z jasanového dřeva. Hloubka parapetu u špaletových oken dána šíři zdí je úctyhodná, a sama okna s výhledem do zeleně díky jejich počtu a jemnému řemeslnému provedení, jsou dalších charakteristickým prvkem místnosti. 

Neoplocená zahrada kolem domu navazuje na rozsáhlé louky a les. Na pozemku za chalupou je dětské hřiště, otevřené ohniště, velké koupací jezírko a uzavíratelný zahradní altán pro 18 osob s výsuvnými okny a kovaným krbovým grilem.

Kateřina Viplerová
Vladimíra Plachá
Jitka Slobodníková