Realizace projektu, od prvotní vizualizace až po kompletní realizaci, trvala 2 roky.
Asymetričnost tohoto domu vypovídá o povaze a životním stylu jejich majitelů. Jejich život je dynamický, plný sportu, který nezná nudu a nemá rád stereotypy. Mladá rodina, která zde bydlí, koupila dům v původním stavu, a k dostavbě stávajícího objektu si přizvali na pomoc architekta. Díky zachování vzhledu domu směrem do ulice a respektování místních regulativů, nenastal problém při povolování nástavby. Stejně tak, jako mince má dvě strany i tento, zprvu obyčejný dům, má svoji identitu, kterou můžete obdivovat ze zahrady, která domu náleží. Mladá rodina si atypický tvar domu pochvaluje i s ohledem na praktičnost. Díky výraznému prosklení je dům velmi prosvětlený a prosluněný. Také se podařilo naplno využít podkroví, kde nebylo moc místa a tak se manželé dočkali, mimo jiné, vytoužené, prostorné šatny.