Jedná se o dvoupodlažní objekt rodinného domu s využitelným podkrovím, garáží a zahradním skladem. Dům je určen k trvalému bydlení pětičlenné rodiny.

Jádro hmoty tvoří jednoduchý dvoupodlažní dům se sedlovou střechou o sklonu 18°. V přízemí hmota expanduje směrem na západ, kde sleduje přirozený sklon terénu. Vzniká tak přízemní hmota s krytou terasou a velkorysým obytným prostorem otevírajícím se do krovu. Směrem na východ hmota v přízemí pokračuje zastřešením krytého stání a objektem skladu. Východní a západní křídla jsou propojena krytou verandou. Ze severní strany je k hlavní hmotě připojeno exteriérové schodiště. Dominantním prvkem obou podlaží je zvýrazněná konstrukce a pohledové dřevo. Dřevo se objevuje na fasádách v podobě vodorovného obkladu. Hlavní hmota je obložena obkladem v jeho přirozené barvě, přízemní hmota obývacího pokoje je obložena dřevem s tmavošedou lazurou. Nosné konstrukce přesahů střechy, kryté terasy a záklop jsou pohledové, ze smrkového dřeva s ochranným nátěrem a případně lazurou. Rozlehlé terasy a ochozy jsou dřevěné. Dřevo je v exteriéru doplněno kamenem – v podobě kamenné příjezdové komunikace a cesty, okapového chodníčku a cestičky směrem do lesa vytvořené ze solitérních kamenů. Z exteriéru tvoří hlavní akcent fasády vstupní dveře v tyrkysovém odstínu, které jsou umístěny do jižní části.

Srdcem domu je jídelna s kuchyní s opravdu bytelným stolem a lavicí. Dominantou prostoru je krb. Kuchyně, vizuálně propojená díky velkému rohovému oknu s lesem, navazuje na jídelnu, ale zároveň je od zbytku přízemí oddělená. Z níže položeného obývacího prostoru je pohled soustředěn na široký výhled do zahrady a k lesu. Vzdušné schodiště vede do druhého nadzemního patra prosvětleného i střešními okny, což vytváří příjemnou atmosféru haly horního podlaží. Zde je umístěna ložnice, pokoje dětí a koupelny.

Dřevěná stavba roku 2017 - kategorie Moderní dřevostavby - realizace - Vítěz veřejného hlasování