Tento dům s překrásným výhledem na řeku Sázavu je navržen pro bydlení čtyřčlenné rodiny.

Dům je tvořen jednoduchou kompaktní hmotou štíhlého kvádru se sedlovou střechou, orientovaný na pozemku tak, aby bylo co nejvíce využito solárních tepelných zisků. Dominantou stavby je dřevěná terasa s pergolou a navazujícím přístavkem prosklené zimní zahrady nad strání do údolí. Dům svým výrazem doplňuje okolní zástavbu. Použitím přírodních materiálů respektuje a dotváří výraz okolní přírody. Půdorys domu kopíruje tvar původního přízemního domu, na jehož základech je objekt vystavěn. Novostavba je navržena jednopodlažní s podkrovím a sedlovou střechou bez přesahů. Symetrie na fasádě domu je podtržena velkým trojúhelníkovým vikýřem na jihozápadní straně domu, poskytujícím výhled z pracovny v podkroví.