Hlavní roli v tomto rodinném domě hraje velkoryse navržený obývací pokoj, který v jednom prostoru spojuje televizní kout s prostornou sedací soupravou, kuchyňskou a jídelní část a také pracovnu. Základem celého návrhu bylo prostor rozčlenit tak, aby si jednotlivé funkce prostoru nekonkurovaly, ale zároveň aby byl prostor opticky propojený.

Zajímavostí obývacího pokoje je oboustranná sedací souprava, netvoří bariéru, ale celý prostor spíše propojuje. Pracovní kout je oddělen pískovaným sklem, které je kotveno z nasvětlené pnuté stropní folie. Obyvatelé tak mají decentně schován prostor k práci a z obývacího pokoje tak není vidět přímo na pracovní stůl.

Velký důraz byl kladem na nasvětlení prostoru – jsou použity bodová svítidla, nasvětlovací rampy, výrazné svítidlo nad jídelním stolem a v neposlední řadě podsvětlené pnuté folie nad kuchyňským ostrůvkem a u pracovního koutu. Obyvatelé rodinného domu si tak můžou vytvořit světelnou atmosféru dle nálady a podle typu činnosti, které se budou v obývacím pokoji věnovat. 

Základem celé barevnosti prostoru jsou především světlé barvy – bílá a tóny jemně krémové, doplněné hnědými akcenty a dřevěným dekorem. Prostor obývacího pokoje je suterénní, proto byl kladen důraz na to, aby působil co nejsvětleji.

Materiálově byla použita dlažba v dezénu světlého dřeva, nábytek je vyrobený na zakázku v lakovaném povrchu v kombinaci s ořechovou dýhou. Na boční stěně vše doplňuje jemná dekorační stěrka s metalickými odlesky. Zastínění prostoru je realizováno panelovými závěsy a exteriérovými žaluziemi.

Stejný barevný a materiálový koncept prochází i zbytkem domu, díky čemuž působí design celého domu jednotně. Jediné dětské pokoje mají základní bílou barvu doplněnou každý o svoji vlastní barevnost- růžovou pro holčičku a zelenou pro chlapce.