Rekonstrukce a přístavba rodinného domu na Barrandově. Čistě náhodou k domu náležela dřevěná kůlna, která souhrou šťastných náhod byla zapsána v katastru nemovitostí, a mohla být tudíž snadno proměněna v přístavbu domu, ve které je velká kuchyň, jídelní stůl pro velkou rodinu a příjemný obývací pokoj s krbem.

 

Práce na interiéru rodinného domu spočívala nejprve v přehodnocení  projektantem navržené rekonstrukce a přístavby tak aby stavba lépe odpovídala požadavkům interiéru. 

Vzhledem k objemu prostoru přístavby je kuchyň řešena adekvátně velkoryse. Zajišťuje veškeré potřebné funkce a splňuje nejvyšší nároky na praktičnost a snadnost údržby. Pracovní deska, barový pult i obložení stěny pod horními skříňkami je z patinované černé žuly.  Od obývacího prostoru a jídelny je kuchyň opticky a pocitově oddělena barovým pultem.

Denní světlo v kuchyni zajišťuje projektantem chytře navržený světlík, kolem něhož bylo nutno vyřešit osvětlení vestavěné v podhledu. To se podařilo linií zářivek kopírující čtvercový tvar světlíku, která bohatě poskytuje potřebné difusní osvětlení kuchyňských ploch.

Obývacímu prostoru dominuje krb zasazený ve zdi pojednané světle šedou betonovou stěrkou. Pro uskladnění dřeva jsou v boku zapuštěny praktické niky.

Významným prvkem interiéru je také knihovna, která je zpracována podobně jako kuchyně, atypickou truhlářskou prací. Je výsledkem procesu řešení otevřených a zavřených úložných prostorů a uplatnění dřeva či bílého laku v pojednání interiéru. 

Sedačka a křesílka byla vybrána z produkce české provenience a barevně byla sladěna s jídelními židlemi a barovkami použitím stejné barvy laku kovových konstrukcí. 

Koupelny jsou vybaveny dlažbou a obklady velkých formátů, baterie jsou veskrze podomítkové. Koupelnový nábytek je v případě master koupelny řešen atypově, designová umyvadla jsou zasazena do skříňky s horní kamennou deskou která odolá vlhkému prostředí a není náročná na údržbu. Nad umyvadly je vestavěná skříňka se zrcadly, která pojme veškeré kosmetické potřeby. 

Zařízení pokojů synů respektovalo jejich záliby a potřeby a je tedy řešeno přesně na míru. Mladší Pavel má pokoj s palandou a na ní navazující knihovnou, která pojme jak modely Lega nejrůznějších sérií, tak posléze přibývající učebnice a knížky. Na výmalbu stěn byl povolán mladý grafitti umělec, který pojednal pokoj podle představ Pavlíka vtipnými postavami a výjevy.

Nejstarší syn Tomáš se věnuje hudbě, materiály a barvy jeho pokoje byly zvoleny tak aby odpovídaly charakterem rockovému klubu. Dřevěný nábytek je opatřen kovářsky zpracovanými černými konstrukčními prvky a madly. Stěny jsou natřeny světle šedou stěrkou.