Původní velkorysý byt za dob normalizace necitlivě rozdělen na dvě bytové jednotky, které byly ve velmi špatném stavu. Rekonstrukcí došlo ke spojení obou bytů. Směrem do ulice vznikl velký obytný pokoj s kuchyní a jídelnou, navazující na pracovnu. V cípu bytu je situovaná ložnice s příruční koupelnou a vanou, do dvora je pak orientován dětský/hostinský pokoj a koupelna

Hlavní linkou celého konceptu je kombinace původních prvků a současného designu. I přesto, že se v bytě původních prvků moc nedochovalo, rozhodli jsme se většinu stavebních prvků obnovit a doplnit. Celý interiér je laděn do bílé včetně masivní prkenné podlahy. Kontrastní plochou je výrazná malba stěny v obývacím pokoji a vstupní hale. Původním záměrem byla oškrábaná omítka, které nebylo možné kvůli novým rozvodů elektro dosáhnout. Nicméně myšlenku „plesnivé zdi“ jsme se rozhodli neopustit a po několika desítkách vzorků padla volba na malbu kulis. Materiály jednotlivých solitérů jsou voleny opět do kontrastu s bílým základem. Stěny jsou doplněny kazetovým obložením, které pod okny kryje radiátory. Stropy jsou doplněny profilovanými rohovými lištami.

Tato rekonstrukce byla velice specifická a náročná především kvůli potřebě spojit dva byty v jeden. Většinu původních nedochovaných prvků jsme se rozhodli obnovit a vytvořit tak zajímavou kombinaci původních elementů a moderního designu. Projekt se pro nás stal srdeční záležitostí, což se promítlo i na jeho výsledné podobě.

Relizace studio OOOOX