Byt sa nachádza priamo v centre bratislavského Starého mesta, kde bol postavený ešte v povojnových rokoch. Pôvodne bola jeho rozloha oveľa väčšia. Bývalí majitelia sa ho však rozhodli rozdeliť na dva menšie byty, ktoré sú však svojou plochou stále veľkorysé na dnešné pomery. Lokalita bytu a architektúra s vysokými stropmi bola našou predlohou pre návrh interiéru. Hneď po prvej obhliadke bytu a úvodnom stretnutí s majiteľmi sme mali jasnú predstavu o tom, akým smerom budeme navrhovať.

Dizajn bytu je inšpirovaný prvkami škandinávskeho dizajnu v kombinácii s dobovou architektúrou z 50-tych a 60-tych rokov minulého storočia. Aj napriek rozsiahlej rekonštrukcii sa nám týmto podarilo zachovať jeho špecifický charakter a atmosféru.

Ako prepojenie s pôvodným vzhľadom bytu sme použili najmä krásnu stromčekovú dubovú podlahu a kazetové obloženie. Nejedná sa však o originálne prvky zo starého interiéru. Drevená podlaha aj kazety boli nanovo vyrobené na mieru.

Tento interiér získal prvú cenu v medzinárodnej súťaži BIG SEE INTERIOR DESIGN AWARD 2019.