Úzký a dlouhý pozemek v bývalé zahrádkářské kolonii nenabízel mnoho možností k využití. Výsledný tvar tak vychází právě z limitů pozemku a zadání klienta – přál si přízemní dům, spjatý se zemí a se zahradou. V přední části pozemku si také přál zachovat odděleně stávající garáž, na jejíž renovaci dojde v budoucnu.

Vlastní novostavba tak vyplňuje takřka celou zbylou plochu pozemku, pouze v zadní části nechává malý „backyard,“ který i tak poskytuje rodině žádaný venkovní prostor příjemných rozměrů. S obývací částí je propojen širokým posuvným okenním portálem, který umocňuje propojení interiéru a exteriéru a který představuje jeden z mála nákladných prvků v jinak ekonomicky pojaté stavbě.

Jednoduchý tvar podélného bungalovu s pultovou střechou oživuje jeden zvednutý roh, který se jako pozdrav příchozímu zvedá v přední části domu, a hmotově tak tvoří protiváhu šikmině stávající garáže. Při pohledu od vstupu tak dům dostává velkorysejší ráz a zároveň v takto vzniklém prostoru ukrývá ještě místnost navíc – pracovnu pana majitele, případně prostor pro přespání návštěv.

Z hlediska interiéru jsme stáli před výzvou, jak pojmout spojovací chodbu, která vzniká podél ložnic a koupelny, jelikož většina domu je řešena jako dvoutrakt. Řešení jsme našli v její proměnlivé šíři, která tak vytváří různá zákoutí a ruší se tak dojem dlouhé monotónní chodby.