Příjemná spolupráce začala nejprve nezávaznou konzultací ohledně hrubého dispozičního řešení. Stávající dispozice, která ještě pomalu odrážela fungování měšťanské rodiny 19. století, volala po radikálním zásahu. Naše doporučení bylo přiblížit obytný prostor více do středu bytu a pokud možno ho co nejvíce zvětšit. Díky vysokým stropům, které ještě nesou původní štukovou výzdobu tak vznikl velkorysý světlý prostor. Ložnici a dětský pokoj jsme umístili do krajních místností, do klidové zóny.

Při navrhování konkrétního barevného a materiálového řešení přišli klienti se zajímavým zadáním, které znělo: „neutrální základ s překvapivým barevným akcentem.“Ihned jsme poznali, že jsme na stejné vlně a vznikl tak prostor, který překvapí nejenom barevností. Svou roli, zde hraje i geometrický vzor na čelní obývací stěně, který je dle zadání neutrální a pouze v prostoru za kuchyňskou linkou si dovoluje malou barevnou revoluci. Vzor jako takový opticky zpříjemňuje pobyt v otevřeném prostoru. Obdobná geometrie se opakuje jak ve svítidle nad jídelním stolem, tak v ložnici.

Za zmínku stojí také okénko mezi chodbou a kuchyní, na kterém je aplikován historizující vzor původního leptaného skla, objevující se na oknech společného domovního schodiště.

Ložnice je ponechána v čistě bílých tónech, vyniká zde pouze parketová podlaha s opětovným barevným akcentem v podobě obrazů.