Návrh interiéru podkrovného bytu využíva relatívne malý priestor dennej zóny na maximum, pričom ho opticky neprepĺňa. Líniová hmota kuchyne plynulo prechádza do zostavy s TV a šatníkovej skrine. Nábytková zostava tak spĺňa všetky potrebné funkcie. 

Kuchyňu sme navrhli v kombinácii masívnej drevenej pracovnej dosky a bielych matných skriniek s dizajnovými drevenými úchytkami. Vysoká zostava obsahuje zo strany kuchyne vstavanú chladničku prechádza do TV zostavy a zo strany od predsiene vstavanú šatníkovú skriňu. Vďaka optimálnemu využitiu priestoru v kuchynskej časti zostal priestor aj pre umiestnenie sedacej súpravy. Priestor jedálne sme vytvorili pred francúzskym oknom, kde sme umiestnili praktický okrúhly stôl. Do vytvorenej niky sme navrhli oddychovú zónu na čítanie s mini knižnicou.

Na oživenie steny nad pohovkou sme použili sériu obrázkov. Oproti šatníkovej skrini, kde je dostatok priestoru na odkladanie kabátov i topánok sme navrhli lavičku na sedenie s veľkým zrkadlom a vešiakmi. Maličkú vstupnú halu sme tak odľahčili a navrhli sme tu len dizajnový kovový stolík a tabuľu na písanie odkazov a odkladanie kľúčov.

V hosťovskej izbe sme situovali veľkú šatníkovú zostavu, s oddychovým kútom na čítanie pod šikminou. Na ňu nadväzuje posteľ a vedľa nej pracovný stôl, nad ktorým je dômyselná drôtená nástenka na pripínanie pripomienok, fotografií, či dekorácií. Priestor niky sme využili na vytvorenie priestrannej knižnice.