Autor: 
Ing. arch. Jakub Loučka
Realizace: 
2016
Užitná plocha: 
139 m2
Zastavěná plocha: 
102 m2
Obestavěný prostor: 
610 m3
Potřeba tepla k vytápění: 
20 kWh/m2rok

Z NOVÉ ZELENÉ ÚSPORÁM ZÍSKÁNO 335 000,-

Objekt je dvoupodlažní. V prvním nadzemním podlaží se nachází při severozápadní straně vstup, tento výškově navazuje na přilehlou zpevněnou plochu určenou pro stání automobilů. Dispozice dále sestává ze zádveří, koupelny společně s technickou místností, jídelny, kuchyně, obývacího pokoje a pokoje (pracovny). Přes jídelnu lze dále pokračovat na venkovní terasu. S jídelnou sousedí vnitřní schodiště vedoucí do druhého nadzemního podlaží.

Ve druhém podlaží se nachází dva pokoje, ložnice a koupelna a samostatné wc. Přístup do těchto místností je ze společné chodby.

Základní hmoty fasád tvoří silikonová pastózní omítka z části je použit dřevěný obklad ze sibiřského modřínu, z toho jsou tvořeny i posuvné prvky stínění “okenice”. Střecha je navržena ve dvou úrovních jako plochá s krytinou z PVC hydroizolačních pásů a jako vegetační s extenzivní zelení.