Dům je umístěn při západní hranici pozemku, kde se též nachází i vjezd na pozemek. Pozemek je výrazně svažitý, což umožnilo objekt částečne podsklepit a do této části umístit skladovací prostory.
Dům slouží čtyřčlenné rodině. Jelikož se dům nachází v městské zástavbě, byly zvoleny takové fasádní materiály, aby objekt zapadl do zdejší zástavby. Je zde použito kombinace cementovláknitých fasádních desek šedé a bílé barvy. Střecha je navržena plochá, čímž získává objek čisté pravoúhlé linie.
Objekt je dvoupodlažní. V prvním nadzemním podlaží se nachází vstup, garáž, technické zázemí, prádelna, wc, kuchyň, obývací pokoj, jídelna, ložnice, koupelna, pracovna a zimní zahrada. Prostor obývacího pokoje a jídelny je propojen se zahradou přes kuchyň a zimní zahradu, odkud je vstup na venkovní terasu. V chodbě je umístěno schodiště vedoucí do druhého nadzemního podlaží. Ve druhém podlaží se nachází tři pokoje, dvě koupelny, sauna, wc, sklad a dvě terasy. Přístup do těchto místností je z chodby.

Lukáš Vaňous
Další projekty: