Zadáním bylo zrekonstruovat sto let starý dům tak, aby mohl sloužit čtyřčlenné rodině k odpočinku. Bohužel stav domu nebyl vůbec dobrý a tak jsme museli hodně bourat a sanovat, ale vyplatilo se.

Obvodové stěny jsme částečně zachovali a navýšili o půl patra tak, aby bylo možné pohodlně obývat podkroví. Zároveň jsme chtěli, aby se celý dům zvýšit směrem do ulice, protože měl nevhodné proporce.

Přízemí jsou rozšířili do zahrady o dřevostavbu a tak vznikla prosklená jídelna s velikým stolem pro velké rodinné sešlosti. Ústředním prostorem přízemí je krb s dřevěnou lavicí, oblíbené místo pro stále zmrzlé. Strop je dřevěný, trámový. Jednotlivé místnosti v přízemí mají různé výšky a tak i místnosti v patře jsou na různých výškových kótách.

Interiéru vévodí přírodní smrkové dřevo, retro obklady a bílá. Fasáda je v odstínu bílé, okna ve starých  otvorech jsou dřevěná v původním členění. Nová okna mají čtvercový formát. Kamenný sokl byl obnažen a ponechán. Dřevostavba je v modřínovém dřevě.

Michal Damborsky