Byt se nachází v bytovém domě ze 70. let minulého století.

Když jsem poprvé vstoupila do upravovaného bytu, dýchnul na mě duch mých dětských let a řekla jsem si, že se pokusím o jeho zachování.

Samozřejmě bylo potřeba stávající povrchy, sanitu i nábytek kompletně vyměnit, nicméně snahou bylo vtisknout bytu atmosféru minulosti s použitím moderních a funkčních prvků. Právě proto je zde použita pestrá barevná škála počínaje mintovou a starorůžovou barvou, doplněnou modrozelenou a neutrálními odstíny šedé a béžové. Jedinečnou atmosféru bytu ale dodává dlažba, zvolená do vstupní haly, která putuje až na stěny koupelny. Důležitým detailem jsou také atypické úchytky nábytku v předsíni a v kuchyni.

Původní samostatná kuchyně a obývací pokoj byli vzájemně propojené a vznikl tak velkorysý otevřený prostor, kde jednotlivé funkční zóny odděluje nábytek.

Za minimálních nákladů vznikl plnohodnotný a především osobitý prostor.