Na kompletní realizaci interiéru jsem se s klientem dohodla ještě ve fázi hrubé stavby, což byla výhoda při zadávání klientských změn oproti projektu. Od klienta jsem dostala jen několik málo požadavků. 1. Byt je určený na pronájem a s tím související přiměřený rozpočet s orientací na osvědčené materiály s vysokou odolností proti opotřebení. 2. Maximální vzdušnost menšího obývacího pokoje s minimem nábytku 3. Oddělení obývacího pokoje od ložnice, ačkoli je byt stavebně koncipován v uspořádání 1kk.
 
Koncept celého bytu je postaven tak, aby obyvatel vnímal jednotlivé místnosti jako jeden celek. Proto dveře ze zádveří jsou prosklené a v celé světlé výšce místnosti. S trochou nadsázky působí dojmem, že tam žádné dveře nejsou. Po vstupu do obývacího pokoje zaujme přiznaný betonový strop a vedení elektrických kabelů ke světlům. Klient si přál maximum vzdušnosti a zároveň oddělení spací zóny od obytné. Toho se podařilo dosáhnout vestavbou místo klasické příčky, která odděluje místnosti posuvnými dveřmi. Když chcete prostor, dveře otevře. Chce-li soukromí v ložnici, dveře zavřete. Vestavba poskytuje kromě velkého množství úložný prostor i místo na TV, která je připevněna na otočném karuselu, ten umožňuje sledovat TV z obývací části anebo z ložnice přímo z postele. Kuchyně je nenápadná, ale jelikož je až do stropu, poskytuje dostatek úložných prostor, stejně tak velká vestavná skříň v zádveří. Z toho důvodu může být v koupelně jen minimum nábytku a tím se podařilo splnit přání majitele, který získal nejen vzdušný obývací pokoj, ale doslova celý byt.
 
Barevnou kombinací bílé a šedé barvy v mnoha odstínech otepluje přírodní překližka, která je použitá na jídelní a pracovní stůl, police a malou nábytkovou sestavu v obývacím pokoji.
Promysleli jsme doslova každý centimetr bytu a vznikl tak byt o rozloze 44m2, který si nezadá v pocitu prostorové vzdušnosti a velikosti s podstatně většími byty a mnoho z nich předčí v množství a rafinovanosti úložných prostor. Doslova jsme stvořili malý velký byt.