Manželé dříve bydleli v malém bytě v centru Brna. Všechno měl změnit plánovaný příchod syna a tím změna prostředí. Proto se rozhodli oslovit firmu Dřevo…

O realizaci

Manželé dříve bydleli v malém bytě v centru Brna. Všechno měl změnit plánovaný příchod syna a tím změna prostředí. Proto se rozhodli oslovit firmu Dřevo-House, která by jim vytvořila krásné, ale zároveň funkční prostředí pro mladou rodinu. Rozhodli se pro moderní dřevostavbu v pasivním provedení s důrazem na kvalitní interiér.

O dispozici domu

Dvoupodlažní dům je navržen, jako pasivní dům s nádechem moderního provedení v městské zástavbě. Velký důraz je kladen funkčnost, jednoduchost, vzdušnost a estetiku. Dispozičně je navržen, jako 6+KK kdy vrchní patro je pouze pro děti. Ve spodním patře je kromě společných prostor, zázemí pro rodiče a hosty. Obývací pokoj je propojen se zahradou velkým portálovým oknem. Vrchní podlaží domu je obklopenou zelenou střechou. Tento objekt můžeme nazvat vlastně, jako dům s loukou na střeše. 

O konstrukci  a samotné realizaci

Dům je navržen jako dřevostavba, kdy kontsrukce je difuzně uzavřená a to zejména kvůli pasivnímu provedení. Byl postaven za 4 měsíce technologií firmy Dřevo-House, která se zabývá panelovou montáží. Pro vytápění domu bylo zvoleno tepelné čerpadlo se zpětných chodem, což umožňuje chlazení v letním období. Na ploché střeše domu, je kolem druhého patra zelená extenzivní střecha, která podtrhuje vyjimečnost domu a jeho okolí. 

Obrázky

Fotograf: Dřevo-House s.r.o.

Komentáře

Další realizace