Kompletní rekonstrukce bytu 43m2. Byt je situován ve starší zástavbě, v původní dispozici 1+1. Byt byl předán v původním stavu a jednalo se o kompletní rekonstrukci vč. výměny všech povrchů.

Požadavkem investora bylo předělat byt na krátkodobý pronájem s použitím zajímavých prvků, dispoziční úpravy umožňující vekou kuchyň s vestavnou pračkou, dostatek úložného prostoru, spaní pro dvě osoby a obývací pokoj. Zároveň velký sprchový kout s RGB podsvětlením a prostornou koupelnu.

V bytě bylo nutné vyměnit podlahové krytiny za dubové parkety a provést opravy u stávajících. V kuchyni volně parkety navazují na cementovou dlažbu, ve vstupní chodbě a koupelně se položila dlažba větších formátů, která přechází až do sprchového koutu. Byt prošel menší dispoziční úpravou posunutím příček, zazděním původního vchodu do kuchyně a vytvořením nového průchodu z obývacího pokoje. Na to navazují nové pozice osvětlení a ovladačů, stejně jako nová příprava pro kuchyň.
Dvoulůžko bylo řešeno spacím boxem s úložným prostorem a stejně jako kuchyň, skříně a koupelnový nábytek bylo vytvořeno truhláři dle návrhu. Celková barevnost je laděna do teplých letních odstínů žluté, modré a dubu, která vycházela z barevnosti starých nátěrů odkrytých při rekonstrukcí. Tento detail byl ponechán jako obraz na stěně. Celkový koncept dotvářejí nově dodané dveře vídeňského stylu v bílém matném laku.

Tomáš Závora