Fotograf: martin bodinger
Komentáře:

Klient oslovil naši firmu a požadoval vytvoření studie celého interiéru domu, kdy můžeme při tvorbě studie ještě dispozičně měnit projekt. Studie interiéru nakonec značně změnila dispoziční řešení domu. Navrhli jsme spoustu změn, které měly za příčinu zmenšení počtu dveří o čtyři, při zachování stejného počtu místností. Celkové uklidnění komunikačních zón, odstranění překladů, změnu střechy, vytvoření střešních světlíků pro přivedení denního světla do středu domu. Řešení centrálního krbu, přesuntí skříně pro celou rodinu z jednotlivých místností na chodbu, tvar schodiště a mnoho dalších drobných vylepšení.

Klient byl s celkově navrženým řešením domu spokojen a dle našich návrhů se upravil stavební projekt. Celý dům se stavěl s maximální přípravou pro budoucí interiér. Při stavbě tím pádem bylo možné připravit spoustu skrytých konstrukcí, potřebných pro kotvení schodiště, skleněného zábradlí, vestavných světel, ale i bezobložkových pouzder pro posuvné dveře, přípravu stavebních otvorů pro řešení dveří do místnosti ložnice, koupelny a kinosálu, které jsou vždy součásti nábytku.

U tvorby návrhů nábytku do jednotlivých místností klient preferoval praktické, ale designové řešení mírně okořeněné extravagantními prvky. Zadání nám dalo prostor pro vytvoření např. netradičního umyvadla v denním wc, kdy je umyvadlo  tvořeno jen nakloněnou deskou bez bočnic a voda odtéká jakoby přímo do stěny. Netradiční dojem je navíc umocněn baterií, visící ze stropu. Další zajímavý prvkem je skříň s integrovanými dveřmi do ložnice a koupelny, která je opatřena 3D tiskem pro imitaci prostorového efektu, kdy se dveře témněř skryly. V předsíni jsme podobný motiv použili pro rozveselení prostoru. Knihovna na galerii v sobě skrývá dveře do kinosálu, kdy police jakoby procházely skrz dveře, které jsou rovněž společně s bočnicemi šikmé. Nejzajímavějším prvkem interiéru je bezesporu schodiště, které je kotveno tak, aby  kotvení nebylo vidět. Navíc je schodiště vyrobeno bez spár, nikde není vidět tloušťka materiálu, stupeň i podstupeň se tváři jako by byly z jednoho kusu a to i ze spodní strany. Vzhledem k tomu, že potomci klienta jsou velice veselí a hraví, dětské pokoje jsou nakonec v místnosti postaveny vč. podlahy pod 10° úhlem. Tohle řešení nabídlo spoustu zajímavých tvarů a barevného členění. Za zmínku stojí i řešení komory v kuchyni, která je elegantně skrytá za kuchyňskými dvířky vysoké sestavy se spotřebiči. Ostrůvek kuchyně je řešen kubicky, kdy při pohledu z obývacího pokoje se tváří jako kvádr ležící na zemi, ze kterého vybíhá jídelní stůl.

Interiér by dal popisovat na další stránky, ale fotografie jsou průkaznější. Snažili jsme se na nich zachytit co nejvíce zajímavých řešení, detailu a pečlivosti jejich zpracování, které je pro naši firmu vlastní. Nechceme se spokojit jen s nějakým řešením, ale chceme pro klienty vždy to nejlepší a co si přejí.